Belföld

Kína-Costa Rica: 0-2

Milutinovics csapata elveszíti első meccsét a vébén. A costa ricai csapat magabiztosabb volt, két gólt rúgtak a lendületesebb második félidőben. A közép-amerikai csapat január óta nem nyert mérkőzést.

Kína-Costa Rica: 0-2 1A costa ricai rossz sorozat megtört. A csapat január 31-e óta nem nyert egyetlen mérkőzést sem, a vébén azonban megnyerték bemutatkozó meccsüket. Milutinovics csapata még sohasem veszítette el egyetlen mérkőzését sem a vébék történetében.

Lagymatag első félidő

A 6. percig alig törtánik valami, a közép-amerikai csapat bedobása után a kínai kapu előtt vánszorog keresztül a labda. Érthetetlen, hogy Paulo-Cesar Wanchope miért nem rúgta rá.

12. perc: Fonseca kapott hatalmas labdát, a kínai hátvéd azonban akrobatikus mozdulattal – Fonseca fejéig emelte a lábát! – kitornázta a labdát.

A 15. percben a görög bíró kiosztja az első sárgalapot a costa ricai csapat egyik általunk nem azonosított játékosának. Milutinovics a kispadról felkelve hatalmasat káromkodik. Ugyancsak morcos lesz az ellenfélre, amikor újabb sárgát érő szabálytalanságot követnek el játékosa ellen.

20. perc: Solis hatalmas labdát kap, szépen átveszi és egyedül viszi rá a kínai kapusra a jobb oldalon, aki azonban szépen hárítja a 6-8 méterről érkező lövést.

23. perc: Szun Csi-hajt, a Manchester City játékosát sérülés miatt lecserélik.

29. perc: ismét Paulo-Cesar Wanchope a középpontban. A játékos hatalmas emelkedés után rosszul fejel a labdába. Mellé. (Flash visszajátszás)

Érdekes mérkőzés ez a mai. Az első harminc perc után a játék lendülete és a lelkesedés mintha kissé alábhagyott volna. Meg volnának illetődve? Milutinovics továbbra is tüzes.

35. perc: Wallace cselezget a tizenhatos környékén, visszagurítását Gomez kanyarítja szerencsétlenül a kapu mellé (jóval).

A kommentátor, Faragó Richárd nem érti a kínaiak arckifejezését, mert – mint mondta: “eleve vágott a szemük”.

40. perc: costa ricai szabadrúgást kínai ellentámadás követ, a jobb szélső azonban nem találja el rendesen a labdát a 16-os vonalánál, a kapus könnyedén fogja a gömböt. (Flash visszajátszás)

Az első félidő utolsó támadása: a kínai csapat Vu Csen-jingje próbálkozik kapuralövéssel, de marad a 0-0.

Lendület és gólerős Costa Rica a második féidőben

Kína-Costa Rica: 0-2 2Második félidő 3. perc: meglepően lendületes kínai támadást szöglet követ, a beadást azonban biztos kézzel fogja meg a kapus.

A costa ricaiak ellentámadását Carlos Castro fejezi be egy jól irányzott lövéssel, a labda a jobb felső saroktól alig néhány centire suhan el. Lendületesebb a játék az első néhány percben. (Flash visszajátszás)

55. perc: újabb kínai támadás, ismét Vu hozza fel a labdát a bal oldalon, a beadásra azonban középen senki nem lérkezik, a jobb oldalról viszont bődületes bomba…és oldalháló.

61. perc: Wanchope rárúgja, a labda egy kínai védőről Gomez elé pattan, aki 12 méterről a kapu jobb felső részébe penderíti a lasztit. Costa Rica vezet. (Flash visszajátszás)

65. perc: kisszöglet, majd Gomez beadását Mauricio Wright fejeli a kapuba a rövid sarokról. 0-2!! (Flash visszajátszás)

80. perc: az egyik legjobb costa ricai játékos, Wanchope jön le, helyére Lopez állt be.

A második félidő 38. percében Gomez cselezget a kínai tizenhatoson belül, majd kiadja a labdát Lopeznek. A friss játékos Jiang Jin kapusba lövi a labdát.

Gomez az utolsó percben elbohóckodik egy nagy helyzetet, a kelleténél kettővel többet húz a labdán, a lövés pedig gyenge és egy kínai hátvéd ment.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik