Belföld

Új befektetők a Vateránál

A Vatera (www.vatera.com) közép-kelet európai internetes aukciós ház a mai napon bejelentette, hogy az iEurope Fund és Esther Dyson, az EDventure Holdings elnöke, összesen 650 ezer dolláros összegű befektetéssel támogatja a Vatera tevékenységét.

A Vaterának több, mint 90 ezer regisztrált felhasználója van a régióban, és egyike azon ritka közép-kelet európai internetes vállalkozásoknak, melyek ebben az évben sikeres tőkebevonást tudtak végrehajtani.

A Vaterát 2000 őszén alapította az Edgar Bronfman Jr. és más befektetők magánbefektetéseire szakosodott eQuest kockázati tőke-alap. A Vatera a régió eBay-típusú piactere, aukciós üzleti modellje bármely magánszemély vagy vállalat számára lehetővé teszi az internetes kereskedelmet.

“Cégünk a befektetett összeget a Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban már meglévő piactereinek fejlesztésére és a régióban való további terjeszkedés lehetőségének kidolgozására kívánja fordítani”. – nyilatkozta Martin Illner, a Vatera vezérigazgatója.

A magánfelhasználók kereskedésének elősegítése mellett a Vatera számos vállalattal alakít ki partneri kapcsolatot elfekvő készletek, felesleges eszközök és egyéb nagy volumenű termékek internetes aukciókon történő értékesítésére. A regisztrált felhasználók a Vatera oldalain az általuk megfelelőnek tartott áron juthatnak hozzá a keresett árucikkekhez. A Vatera jelenleg a leglátogatottabb internetes piactér Csehországban, és reményei szerint hamarosan Magyarországon és Lengyelországban is piacvezető pozícióba kerül.

A magyarországi Vatera (Hungary) Kft. stratégiai szövetségese az Index piacvezető internetes portál és a BÁV Rt., Magyarország vezető antikvitás-értékesítő- és zálogház -hálózata.

“A régióban mindenhol tárgyalásokat folytatunk vezető disztribútorokkal, és igyekszünk bevonni újabb stratégiai fontosságú területeket is. Kereshet régi érmét, könyvet, elektronikai eszközt vagy hordozható számítógépet is a vásárló, a honlapunkon hihetetlen áron találja meg.” – mondta Valner Szabolcs, a magyarországi ügyvezető igazgató.

“A Vaterában óriási lehetőségek rejlenek, mivel a célpiacokon termelékenység- és hatékonyság-növekedést tesz lehetővé” – nyilatkozta Esther Dyson, aki számos közép-kelet európai kezdő internetes vállalkozásban érdekelt.

“Azért választottuk ezt a befektetést” – mondta Kristina Perkin Davidson, az iEurope partnere – “mert a Vatera profi és lelkes menedzsmentje ismeri felhasználóit, és tisztában van igényeikkel.” Az iEurope másik partnere, Czirják László, hozzátette: “Hiszünk a dinamikus aukciós árképzésben rejlő lehetőségekben. A régióból eddig hiányzott egy valóban nyitott és hatékonyan működő piactér. A Vatera ezt valósítja meg úgy, hogy ezen a helyen a vásárló valóban rendkívül kedvező áron juthat hozzá az általa keresett árucikkhez.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik