Belföld

Sztármenedzserek – Amerika hulló csillagai

Az amerikai felsővezetők a siker után a kudarccal ismerkednek. A recesszió és a gazdasági botrányok eredményeként fejek hullottak. A lista hosszú, szereplői jelentősek. Volt menedzser, aki magától távozott, volt, akit küldtek.

A hatalmas vihart kavart Enron botrány után az amerikaiak bizalmatlanul figyelik vállalatvezetők ténykedését. A hullámok nem Sztármenedzserek – Amerika hulló csillagai 1csitulnak, ez a csoda nem három napig tartott. A recesszió miatt az utca embere továbbra is élénken érdeklődik a gazdaság szereplőinek teljesítménye iránt.

A kisrészvényesek és a közvélemény kevésbé megbocsátó, mint korábban. A nagy nevek manapság semmit sem jelentenek a részvényeseknek. A számok beszélnek. Amelyik vezető nem tudja tartani a tervet, nem számíthat a tulajdonosok jóindulatára, mennie kell. A távozni kényszerülők listája hosszú, ismert nevek sorakoznak rajta.

MenedzserkultuszEgy amrerikai PR cég, a Bur-son Marsteller felmérése szerint pedig az amerikaiak számára nagyon fontos a felsővezetők személye, amikor véleményt alkotnak egy-egy vállalatról. Az ő szemükben a menedzserek hitelessége ugyanolyan fontos egy cég megítélésében, mint a pénzügyi mutatószámok. Egy szimpatikus és meggyőző vezérigazgató még ma is javítja vállalata imidzsét.

Az Enron összeomlása az amerikai közvéleményben összefonódott a kapzsi és önző menedzserekkel. Ennek ellenére hosszú távon valószínűleg továbbra is fontos lesz a vállalati vezetők személye a közvélemény és a részvényesek számára. A menedzserkultuszt egyelőre nem sikerült megtörnie az Enron botránynak. Sztár-menedzserek iránti kereslet az USA-ban várhatóan a jövőben is lesz. A kínálat egyelőre a kereslet alatt marad, de a topmenedzserek egyre javuló teljesítményt mutatnak.

A gondok kiütötték őket

Az információtechnológiai buborék kipukkadásával és az azt követő recesszióval sok vezető nem tudott mit kezdeni az Egyesült Államokban. Az elmúlt tíz évben naggyá lett IT szektorbeli vállalatok menedzserei el voltak kényeztetve. Vezetésük alatt a gazdasági helyzet végig kedvező volt, nem kellett komoly nehézségekkel megküzdeniük. Egészen mostanáig.

Sokan belebuktak, nem tudtak megküzdeni ezzel a feladattal. A szervereket gyártó Sun Microsystems második legfontosabb embere, Ed Zander kezdte a sort, egyébként 15 éve dolgozott a cégnél. Az AOL Time Warner médiakonszernnél nemcsak a vezérigazgatót, Gerald Levint menesztették, hanem a kereskedelmi igazgatót is. Az Amazonnál a pénzügyi igazgatótól, Warren Jensontól váltak meg. A Microsoft harmadik embere, Rick Belluzzo is hasonlőképpen járt.

A listának még mindig nincs vége. Az IBM vezérigazgatójának, Lou Gerstnernek is vennie kellett a kalapját. A Palm vezetője, Carl Yankowski ugyancsak bedobta a törülközőt. Legutóbb pedig a Worldcom első számú vezetőjét, Bernie Ebberst tették utcára.

Megtört karrierek

Egy amerikai tanácsadó szerint, mivel ezek a csúcsvezetők az utóbbi tíz évben folyamatos növekedő gazdaságban dolgoztak, nem tudják kezelni a stagnációt és visszaesést. Számukra az üzleti pangás csupán lehetőség arra, hogy a családjukkal töltsenek egy hétvégét.

Olvassa el……korábbi írásunkat:

Topmenedzserek jövedelme – elszálltak?

Ezek a szavak talán túlságosan kemények, de tény, hogy amelyik vezető nem ismerte fel, hogy a körülmények megváltoztak, az nem tudta tartani a tempót. Sokan a dolgok jobbra fordulásában reménykedtek, és ideiglenesnek vélték a helyzetet.

Akik maguktól távoztak cégüktől, mint például Zander, Levin vagy Gerstner, azok a menedzserek bizakodóan nézhetnek jövőjükre. Valószínűleg ugyanilyen magasan tudnak később elhelyezkedni, a mostani helyzet nem jelenti karrierjük végét. Azoknak azonban, akiket menesztettek, már van mitől tartaniuk. A Worldcom cég vezérigazgatója, Bernie Ebbers például távozása után 400 millió dollárnyi adósságot hagyott maga után. Az ő karrierjének feltehetően vége.

A bevált recept

Egyes szakértők szerint ez az elbocsátási hullám egyáltalán nem tekinthető egyedi esetnek az Egyesült Államok gazdaságának eddigi történetében. Természetes velejárója a gazdasági körülmények rosszabbra fordulásának. Az utolsó tíz évben ez egyre bevettebb gyakorlat volt az amerikai vállalatoknál.

Az mindenesetre új jelenség, hogy a részvényesek és a befektetők bizalma elpárolgott az Enron botránya után, ahol a vezetők leginkább saját zsebükkel és nem vállalatuk sorsával törődtek. Minden amerikai menedzser vesztett egy kicsit reputációjából emiatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik