Belföld

Vízilabda – a HP nem ad pénzt, a Westel büszke, a Vodafone elítéli a sportszerűtlenséget

A vesztes Vasas játékosai gyakorlatilag "szétverték" a hétvégén a magyar vízilabda-bajnokság döntőjét. Az eseményekre nem egyformán reagáltak a vízilabda-szövetség, illetve a két érintett csapat szponzorai.

Az üzleti élet jelentős szereplői is megnyilatkoztak az elmúlt hétvégén zajló vízilabda bajnoki döntő után. A HP – a Compaq jogutódja – Vízilabda – a HP nem ad pénzt, a Westel büszke, a Vodafone elítéli a sportszerűtlenséget 1bejelentette, hogy amíg ki nem vizsgálják a történteket, felfüggeszti a pólós szövetség támogatását. Ugyanakkor a HP kedden megerősítette: továbbra is támogatja a következő napokban sorra kerülő vízilabda Bajnokok Ligája (BL) döntőt, amely nemzetközi esemény, nem a hazai szövetség rendezvénye.

A Vodafone pedig arról tájékoztatta a FigyelőNetet, hogy nem tartja összeegyeztethetőnek saját értékeivel azt, ami a bajnoki döntőn történt, és a hazai vízilabda-szövetségtől várja, hogy tegyen rendet a sportágban. A Vodafone mint a Vasas támogatója egyelőre nem döntött a szponzoráció megszüntetéséről, de felhívja a figyelmet, hogy mindig is elítélte a sportszerűtlenséget. Mint megtudtuk, a cég eddig elégedett volt a Vasassal, amely KEK-döntőt nyert nemrégiben.

Sérültek a medencében

A Magyarországon rendezendő BL-döntő egyik szereplője egyébként a Honvéd, amelynek több játékosa is megsérült az itthoni bajnoki fináléban. Kunszt Gábor klubelnök keddi sajtótájékoztatóján elmondta: büszkék arra, hogy ők lehetnek a házigazdái az európai vízilabdázás egyik legrangosabb eseményének, noha a gárda több tagja is orvosi kezelésre szorul.

Vízilabda – a HP nem ad pénzt, a Westel büszke, a Vodafone elítéli a sportszerűtlenséget 2A Vasas-Honvéd bajnoki döntő a hosszúra nyúlt pünkösdi hétvégén nem a vízilabda, legalábbis nem a játék színvonala miatt marad emlékezetes a szurkolók és a sporttörténészek számára. A medencében zajló, a pankrációt, a thai-bokszot és az ökölvívást idéző jelenetek nyomán többen súlyos sérüléseket szenvedtek.

Csak sportszerűen: négyen egy ellen

Hogy kinek van igaza az ügyben, természetesen a vízilabda-szövetségnek kell megállapítania. De az is lehet, hogy a rendőrségnek. A győztes és friss magyar bajnok Honvéd edzője ugyanis a feljelentést sem tartotta kizártnak. A bajnokcsapat több játékosa is megsérült a döntőben zajló dulakodás közben, a honvédos Kisst például a vesztésre álló Vasas négy játékosa is verte, miközben ő feltartotta a kezét, jelezve, hogy “megadta magát”.

Kétségkívül ez volt a medencebeli pankráció legkirívóbb epizódja: az olimpiai bajnok ütlegelése még a sportújság szerint is a Simon Tibor focistára mért halálos csapásokat idézte. (Szerencsére ez a verés nem volt végzetes.) Kissnek arc- és járomcsontja több helyen is eltört, sőt, állítólag az egyik ütéstől – ha egy kicsit “pontosabb” – a szeme világát is elveszíthette volna.

A Westel büszke

A Westel illetékese lapunknak elmondta: büszkék arra, hogy csapatuk, a Domino BHSE másodszor is megnyerte a bajnokságot. Külön hangsúlyozta a nyilatkozó, hogy a honvédosok nem bántalmazták ellenfelüket, a Vasasból senki sem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik