Belföld

A KFKI Számítástechnika Rt. és a LAUREL Kft. stratégiai együttműködése

A KFKI Számítástechnikai Rt. és a LAUREL Számítástechnikai Kft. ez évmárciusában hosszú távú megállapodást kötött, melynek értelmében a két cég a jövőben szorosan együttműködik a kereskedelmi tevékenységet folytató vállalatok informatikai rendszereinek kialakításában.

Az együttműködés célja a kereskedő cégek számára összetett, az üzleti céljaikat teljes körűen támogató informatikai megoldásokat nyújtani, s ennek eredményeképpen a kereskedelmi szektor informatikai beszállítóinak piacán meghatározó szerepet betölteni.

A megállapodás gyökerei 1999-re nyúlnak vissza, amikor a KFKI Számítástechnikai Rt. és a LAUREL Kft. közösen kapott megbízást az egyik vezető magyar kereskedelmi üzletlánc informatikai stratégiájának kialakítására. A két cég a közös munka során az üzletlánc működési sajátosságait és üzletfejlesztési igényeit figyelembe véve dolgozta ki az üzletlánc jövőbeni informatikai rendszerkoncepcióját.

A most létrejött együttműködés keretein belül a cégek a jövőben összehangoltan végzik a kereskedelemi szektorra irányuló értékesítési és marketing tevékenységüket. Értékesítési tevékenységükben folyamatosan egyeztetnek, az értékesítési stratégiát rövid és hosszú távon közösen dolgozzák ki. Annak érdekében, hogy a két cég nem csak a piacszerzés területén, hanem a belső működésben is jobb eredményt érjen el és képes legyen a komplex szolgáltatások, illetve informatikai rendszerek hatékony kivitelezésére, az erőforrás-gazdálkodás területén is továbblépett. Döntés született arról, hogy a kereskedelmi rendszerek emberi erőforrásait egymást kiegészítő módon fejlesztik, illetve konszolidálják. Egyes operatív tevékenységek végrehajtásához közösen működtetnek egységeket. Így például közös termékfejlesztéssel egységes termékrendszert alakítanak ki.

A KFKI Számítástechnikai Rt. – amelyet az együttműködés során elsősorban a KFKI ISYS Kft. képvisel – és a Laurel Kft. hosszú távú célja, hogy közös, kereskedelmi szektornak szóló megoldásaikkal a hazai piacon túl külföldön is sikerrel lépjenek fel.

Az együttműködéstől mindkét működési hatékonyságának és profitabilitásának növekedését várja.

KFKI Számítástechnikai Rt
A KFKI Számítástechnikai Csoport sikerrel teljesítette a 2001-es évre kitűzött üzleti terveit: árbevétele 21,5 milliárd forint, amely a tervezettnél nagyobb, 36%-os növekedést jelent a 2000. év eredményéhez képest.
A hozzáadott érték 9,3 Mrd Ft, az adózás előtti eredmény 1,1 Mrd Ft lett, miközben a létszám elérte a 700 főt. Ezzel a KFKI Csoport továbbra is a legnagyobb magyar tulajdonú informatikai vállalat, amely hozzáadott érték tekintetében őrzi vezető pozícióját a hazai piacon működő informatikai vállalkozások körében.

LAUREL Kft.
A LAUREL Számítástechnikai Kft. úgyszintén jól ismert piaci szereplő, hiszen a magyar kereskedelmi szektor informatikai rendszereinek szállítói között piacvezető szerepet tölt be.
Az 1993-ban alakult, kizárólag hazai tulajdonú cég napjainkra mintegy 70 fős vállalkozás, árbevétele 2002-ben várhatóan meghaladja az 1.5 Mrd Ft-ot. A Laurel Kft. az integrált kereskedelmi és vállalatirányítási rendszerek mellett az Egyesült Államokban majd Németországban szerzett piaci sikerei után az e-businnes szektorban is Magyarország piacvezető megoldásszállítója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik