Belföld

Plein-Art fesztivál – 2002 május 10-12.

Negyedszer rendezik meg a Plein-Art kortárs művészeti fesztivált a belső Ferencvárosban. A pénteken kezdődő háromnapos programsorozaton az idén is számos kulturális és kulináris élményt nyújtó rendezvényre invitálják az érdeklődőket.

Az ajánlatok között kiállítások, színházi és irodalmi rendezvények, táncszínházi produkciók egyaránt megtalálhatók. A Ráday utcán felállított két színpadon mindhárom napon koncertekre, performanszokra kerül sor.

A szabadtéri zeneszínpadon többek között fellép az országos kamarazenei verseny győztesei, a Prestige Klarinét Kvintett, a Sunseth Sphere, koncertet ad a Pannon Vonósnégyes, a Dél-Alföldi Szaxofon Együttes és a Trio Yengibarian.

Plein-Art fesztivál – 2002 május 10-12. 1A BMC Jazz Estek mottóval szervezett koncertprogramokat a Közraktár utca 9-11. szám alatt, fedett sátorszínpadon. Pénteken elsőként a Winand Quartet tart lemezbemutatót. Azt követően az ESP Group lép fel, majd Archie Shepp és a Dresch Quartet tart album-premiert. A Gadó Quartet szombaton délelőtt lép a közönség elé ugyancsak lemezbemutatóval. Az érdeklődők hallhatják az Off Course koncertjét, majd a Berlinben élő gitárművész Snétberger Ferenc, David Friedman és Markus Stockhausen muzsikálását.

Az Erlin Galéria szervezésében megrendezett fesztiválon idén, nem kevesebb mint 21 képzőművészeti kiállítás tekinthető meg. Ezek között szerepel a CIC csoport kiállítása (Ráday Galéria), a Rézkarcoló Művészek Szövetségének bemutatkozása (Ferenc-Városház Galéria), a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása (Piccolo Színház Gershwin terem), valamint tizenhat hazai festő, grafikus, keramikus, illetve szobrászművész, többek között Bikácsi Daniella festőművész, EL Kazovszkij festőművész, Márkus Péter szobrászművész, Gerle Margit képzőművész, Für Emil képzőművész – egyéni tárlata.

A két szabadtéri színpad között kortárs zászlótárlat és szabadtéri szobor és installáció kiállítás látható.

Az irodalmi pódium eseményei között Harangi Andreával, Szijj Ferenccel és Térey Jánossal, Németh Gáborral és Menes Attilával, Kemény Istvánnal, Karafiáth Orsival és Győri Attilával találkozhatnak az érdeklődők. A Kortárs Művészeti Fesztivál műsorát a fentieken kívül számos performance is színesíti: ebben a kínálatban többek között látható lesz Bánki Róza: “Nimfák kertje” textilperformance. A Piccolo színházban folyamatos előadások láthatóak Playback Rögtönzések címmel (Ferencvárosi Művelődési Központ).

A részletes program a http://www.erlin.hu oldalon található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik