Belföld

12,9 százalékra csökkenti az áthidaló kölcsön kamatát a Fundamenta

Jó lehetőség a lakásfelújítások finanszírozására. Május 1-jétől a Fundamenta 14,9 százalékról 12,9 százalékra csökkenti a két év takarékoskodás után felvehető áthidaló kölcsön kamatát.

A kezelési költség továbbra is 2 százalék marad. További könnyítés a Fundamenta-hitel igénylőinek, hogy egyszerűsödtek az alacsony összegű kölcsönöknél elvárt biztosítékok, így 150.000 forint alatti kölcsön esetén például elegendő egyetlen készfizető kezest bevonni a kölcsönügyletbe.

Május 1-jétől a Fundamenta 14,9 százalékról 12,9 százalékra csökkenti a két év takarékoskodás után felvehető áthidaló kölcsön kamatát. A kezelési költség továbbra is 2 százalék marad. További könnyítés a Fundamenta-hitel igénylőinek, hogy egyszerűsödtek az alacsony összegű kölcsönöknél elvárt biztosítékok, így 150.000 forint alatti kölcsön esetén például elegendő egyetlen készfizető kezest bevonni a kölcsönügyletbe.

“Döntésünkkel azokat is kedvező helyzetbe kívánjuk hozni, akik bizonyos ideje már a Fundamentánál takarékoskodnak, de például előre szeretnék hozni a lakásfelújításukat, amire állami támogatású hitel nem vehető fel” – foglalja össze dr. Nagy Ernő, ügyvezető, a lakás-takarékpénztár igazgatóságának tagja a kamatcsökkentés hátterét.

A két év takarékoskodás után felvehető 12,9 százalékos áthidaló kölcsönt a Fundamenta elsősorban azoknak ajánlja, akiknek hamarabb van szükségük a pénzre, mint eredetileg tervezték, ugyanakkor a havi megtakarítások folyamatos fizetése mellett vállalni tudják a kölcsön kamatterheit is. A Fundamenta a szerződéses összeg erejéig nyújt lakáscélú áthidaló kölcsönt. A kölcsön tőkerészét a megtakarítási szakasz hátralevő két évében nem kell törleszteni, ez idő alatt a havi megtakarítás mellett csak a kamatokat kell fizetni. A takarékossági időszak végén a szerződéses összeg kiváltja az áthidaló kölcsön tőketartozását, és ezután csak a teljes futamidőre rögzített 6 százalékos kamatú lakáskölcsönnek megfelelő törlesztőrészletet kell fizetni.

Az áthidaló kölcsönt több szempontból is megéri választani. Egyrészt a rövid módozatú lakás-előtakarékossági szerződés hozama évi 13,47 százalék, míg a hitel kamata évi 12,9 százalék, tehát a megtakarítási oldal bevétele fedezetet nyújt a hitel kamatára. Emellett lakáscélú felhasználás esetén az áthidaló kölcsön után a kamatok és a tőketörlesztés 40 százaléka, maximum 240.000 forint leírható a személyi jövedelemadóból.

A kisebb összegű, 280.000 forint alatti kölcsönök igénylőinek további könnyítést jelent a biztosítékok egyszerűsítése. Ilyenkor az ingatlanfedezetet két készfizető kezes helyettesítheti, s mostantól tovább egyszerűsödött az elvárt biztosítékok köre. Így például 150.000 forintnál kisebb hitel esetén elegendő egy készfizető kezes állítása. Mindez a kisebb lakásfelújításba kezdők helyzetét könnyíti meg.

Akik lakásvásárlás, korszerűsítés, bővítés céljából nagyobb összeget szeretnének azonnal felvenni, az egyre népszerűbb Favorit-hitelt választhatják. Az FHB és a Fundamenta közös terméke egyesíti az államilag támogatott jelzáloghitelek és a lakástakarék-szerződések valamennyi előnyét: az ügyfél azonnal hozzájut az államilag támogatott hitelhez, a megtakarításai után a 30 százalékos, maximum évi 36.000 forintos állami támogatást is igénybe veheti, és a törvény által szabályozott esetekben adókedvezmény is jár.

További információk:
Marketing osztály
Telefon: (1) 411 8122

Ajánlott videó

Olvasói sztorik