Belföld

Könyvajánló – Éva-marketing

Az amerikai szerzőpáros könyve elsősorban a marketing szakmának szól, bár tanulságos lehet mindenki számára.

A tanács egyértelmű: szabaduljunk meg a korábbi paradigmáktól a nők fogyasztói magatartásával és a piacgazdaságban betöltött szerepükkel kapcsolatban, mert az a vállalkozó, aki nem képes a szemléletváltásra, rövid időn belül bezárhatja a boltot. “Az Éva-marketing nyolc tételből áll, amelyek rámutatnak, hogyan kell a női fogyasztót megérteni, elérni, motiválni, és a hűségét megőrizni. Ez a könyv lényege.” – olvashatjuk Faith Popcorn és Lys Marigold tanácsadó kézikönyvének bevezetőjében.

Könyvajánló – Éva-marketing 1A bevezetésben néhol kissé közhelyesen, néhol kisebb-nagyobb torzításokkal, de kitartóan és következetesen próbálják meggyőzni az olvasót arról, hogy érdemes megszívlelni a könyv tanácsait. “Ha tehát az olvasó úgy véli, hogy az Éva-marketinggel az ő cégének egyelőre nem kell foglalkoznia, rossz hírem van: DE BIZONY KELL. Az Éva-marketinggel nem lehet várni. Az új elvek alkalmazása (ez az igazán rázós) révén kézzelfoghatóvá válik a különbség a jól felépíthető márka és a nőkhöz fűződő jövedelmezőségi viszony, illetve a gyatra, megbízhatatlan alapra épülő márka között, amelynek nincs jövője. Az utóbbi törvényszerűen a piaci részesedés eséséhez, a fogyasztói hűség csökkenéséhez, a bevételek mélyrepüléséhez, elégedetlen részvényesekhez és korai nyugdíjazáshoz vezet.”

A szerzőkFaith Popcorn elismert futurista, trendkutató és számos, a Fortune magazin 500-as listáján szereplő cég vezető tanácsadója. Előző két könyve, a The Popcorn Report és a Clicking világszerte hatalmas sikert aratott.

A könyv összeállításakor nagyon körültekintően jártak el a szerkesztők, hiszen figyelembe vették a “nők sajátos, nem lineáris gondolkodásmódját és azt, hogy a világot szeretik több szempontból is szemügyre venni,” így a fejezetek gyakorlatilag bármilyen sorrendben olvashatók. Segítséget jelenthet a TrendBank és a fogalomtár is miként a rengeteg gyakorlatból vett példa és hiteles élet- illetve üzlethelyzet.

Megrendelem a könyvet >>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik