Belföld

71,19 százalék volt a részvételi arány

Rekordszámú választó ment el ma szavazni. A két héttel ezelőtti 70,53 százalékos részvételt is túlszárnyalva a második körben az erre jogosultak 71,19 százaléka ment el voksolni. A legtöbben Vas megyébe (86, 75 százalék) járultak az urnákhoz.

Választási részvétel

19.00 A legfrissebb adatok szerint rekordszámú választó ment el ma szavazni. A két héttel ezelőtti 70,53 százalékos részvételt is túlszárnyalva a második körben az erre jogosultak 71,19 százaléka ment el voksolni. A legtöbben Vas megyébe (86, 75 százalék) járultak az urnákhoz.

17.30: 17.30-ig a választópolgárok 67,87 százaléka szavazott. A legtöbben Győr-Moson-Sopron megyében (71,97 százalék) voksoltak, a legkevesebben Hajdú-Bihar megyében (62,93 százalék). A fővárosiak 71,61 százaléka szavazott. Az országos részvételi arány két héttel ezelőtt ugyanebben az időpontban 65,56 százalék volt.

15 óra: Az országgyűlési választások második fordulójában, 15 óráig a választópolgárok országosan 53,59 százaléka járult az urnákhoz. A legtöbben Budapesten (58,02 százalék) voksoltak, míg a legkevesebben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (50,4 százalék). Az országos részvételi arány két héttel ezelőtt ugyanebben az időpontban 51,78 százalék volt.

Több bejelentés a kampánycsend megsértéséről

Debrecen: Három bejelentés érkezett Debrecen 2. számú választókerületéből a kampánycsend megsértéséről. A panaszosok szerint mindkét jelölt nevében szórólapot osztottak a kampánycsend idején. A területi választási iroda vezetője vasárnap délelőtt elmondta: Hajdú-Bihar megyében 9 óráig összesen nyolc panaszbejelentés érkezett a helyi választási bizottságokhoz.

Balmazújváros: Az egyik beadvány a Hajdú-bihari Napló szombati számában megjelent egyik írást kifogásolja, mert alkalmas lehet a választói akarat befolyásolására – mondta Vasas Lászlóné. A 7. számú hajdú-bihari választókerületben Derecskéről és a 8. számú Balmazújvárosból érkeztek bejelentések a kampánycsend megsértéséről. A helyi választási bizottságok a nap folyamán valamennyi panaszbeadvány ügyében határozatot hoznak.

Április 21. Bács-Kiskun: Bács-Kiskun megye 8. számú választókerületében szombatra virradóra megsértették a kampánycsendet. Erről Kristóf Sándorné aljegyző vasárnap, a helyi választási bizottság ülését követően számolt be. Elmondta, hogy szombaton többen telefonáltak a választási irodába: postaládáikban szombaton az egyik párt szórólapjait találták. Írásos bejelentést csak vasárnap tett két állampolgár.

Április 20. XXII. kerület: Nem alkalmas a választók megtévesztésére az a szórólap, amelyet az egyik párt jelöltje terjesztett Budapest XXII. kerületében, a 32. számú egyéni választókerületében – derül ki a helyi választási bizottság szombati határozatából. A szórólap ellen szombaton emelt kifogást a választókerületben jelöltet állító másik párt. A helyi választási bizottság ugyanakkor elítélte a másik párt képviselő-jelöltjének a kerület lakosaihoz eljuttatott levelében foglaltakat. A jelölt a kifogás szerint a levélben azt sugallta, hogy riválisára a választók ne szavazzanak, mert listán már bejutott az Országgyűlésbe. A helyi választási bizottság döntései ellen az érintettek három napon belül fellebbezhetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik