Belföld

A Kirowski Rt. az első 100 európai vállalat között a Deloitte Touche Tohmatsu 2001-es Technology Fast 500 felmérésén

A hazai piacvezető a jól megválasztott üzleti modellen történő tudatos építkezésnek tulajdonítja bevételének az utóbbi 3 évben tapasztalt 519%-os növekedését, nyilatkozta Kovács Zoltán, a részvénytársaság vezérigazgatója az Európa leggyorsabban növekvő technológiai vállalatait rangsoroló verseny párizsi eredményhirdetéséről hazatérve.

A Kirowski Rt. a mai napon bejelentette, hogy az első százba került a 2001-es Deloitte Technology Fast 500 ranglistán, mely az 500 leggyorsabban növekvő európai technológiai vállalatot tartalmazza. A sorrend az 1998 és 2000 közötti három évre számított százalékos bevételnövekedésen alapul. A Kirowski Rt. a fenti időszak alatt 519%-os növekedést ért el és ezzel az európai 96. helyezést mondhatja magáénak. A listán található közép-európai cégek sorrendjében a hazai interaktív piac meghatározó szereplője a harmadik.

Kovács Zoltán, a Kirowski Rt. vezérigazgatója elmondta: “Az eredmény nemcsak azt igazolja vissza, hogy a Kirowski minőségben versenyképes Európa bármelyik hasonló profilú cégével, hanem azt is egyértelművé teszi, hogy méretünk és növekedési dinamikánk alapján szintén ott a helyünk a kontinens élmezőnyében. Az, hogy a részvénytársaság tavaly mintegy 700 millió forintos forgalmat bonyolítva megháromszorozta 2000-es bevételét, valószínűsíti, hogy e tekintélyes nemzetközi felmérés jövő évben kibocsátandó listáján a mostaninál is előrébb végzünk. A 2001-es forgalmat az 1999-eshez viszonyítva ugyanis nagyjából 1500%-os gyarapodást regisztráltunk.”

“Ahhoz képest, hogy a tőkepiacok ingatagabbá, a befektetők pedig óvatosabbakká váltak, a Deloitte European Technology Fast 500 listát alkotó – szilárd helyzetű, illetve feltörekvő – vállalatok valóban hihetetlen eredményeket mutattak fel. Ez a teljesítmény az elkövetkező évek gazdasági fejlődésének kulcsfontosságú tényezőivé avatja ezeket a cégeket Európában” – mondja Karel Bakkes, a Deloitte European Technology Fast 500-ért felelős munkatársa.

Fast 500 – kiválasztás és minősítés
A Fast 500 lista három forrásból kerül összeállításra: a Deloitte Touche Tohmatsu European Fast 50 programok győzteseiből, a Fast 500-ra közvetlenül beadott nevezésekből, továbbá a részvénytársasági adatbázisok kutatásából. A Fast 500 minősítéshez a cégeknek olyan, saját tulajdont képező technológiával kellett rendelkezniük, amely jelentős mértékben hozzájárult működési bevételükhöz, technológiai terméket kellett előállítaniuk, vagy komolyan részt kellett venniük műszaki kutatásban és fejlesztésben. Ezenkívül legalább három éves működést, 1998-ra minimum 50.000 euro árbevételt kellett felmutatni, valamint európai székhellyel vagy európai tőkepiacon jegyzett részvényekkel kellett rendelkezni.

Kirowski Rt.
A Kirowski Rt. Közép-Európa interaktív piacának egyik meghatározó szereplőjeként elsősorban az online marketing és az e-business területein nyújt teljes körű szolgáltatást. Az 1996-ban magánszemélyek alapította cég regionális és magyarországi megbízásokat teljesít számos iparág vezető nemzetközi és hazai vállalata számára. A több szakmai díjat elnyert vállalat legjelentősebb ügyfelei közé tartozik az Adidas, az Axelero, a Coca-Cola, a Conoco, a L’Oréal, a Matáv, a Nestlé, az OTP Bank, a Renault, a Sara Lee, a Westel és a Zwack Unicum.

Deloitte TMT Industry Practice
A Deloitte Touche Tohmatsu Technology, Media & Telecommunications (TMT) Group mély iparági tudással rendelkezik a technológiai, média- és telekommunikációs vállalatokról és azokról a kihívásokról, amelyekkel ezek az ágazatok az internet, a szoftverek, a számítógépek, a telekommunikáció és a hálózatok, a félvezetők és a kapcsolódó iparágak, valamint a műsorszórás és a kiadás terén szembesülnek. A Deloitte TMT tevékenysége avatott szakemberek globális hálózatát bocsátja rendelkezésre, akik innovatív megoldásokat szállítanak ügyfeleiknek világszerte.

Kapcsolódó linkek

http://www.fast500europe.com A Deloitte Technology Fast 500 felmérésének weboldala

http://www.kirowski.com A Kirowski Rt. vállalati weboldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik