Belföld

Kampányzáró naggyűlések országszerte – nagyotmondásból jeles

A MIÉP a főállású anyaság bevezetése nélkül nem megy koalícióba. A Munkáspárt nélkül nincs kormányváltás. A Centrum az Újszövetségre alapoz. Az MSZP a nőknek is kedveskedne. Orbán szerint a jövő bűvős dátumai 2004, 2007 és 2012. Kövér tisztességes irányba terelné a médiát.

A MIÉP a főállású anyaság bevezetése nélkül nem megy koalícióba

Kampányzáró naggyűlések országszerte – nagyotmondásból jeles 1 “Nincs más választásunk, mint hogy a Fidesz pragmatizmusát támogassuk, mert a rosszat, a magyarság létét aláásó, szálláscsináló liberálbalt nem választhatjuk” – mondta Csurka István a MIÉP szerdai budapesti kampányzáró nagygyűlése előtt.

A koalíciókötés feltételei között Csurka kiemelte, hogy a népességfogyás megakadályozására hathatós állami intézkedéseket kell tenni. Hozzátette: ha a főállású anyaságot, a nemzetépítő államot nem kapcsolják be a programokba, akkor nem kötnek semmilyen megállapodást.

“Nem változhat a globalizmus feltartóztatásának folyamata, adót kell fizetni mindenkinek, nem fogadható el, hogy a magyar föld idegen tulajdonba kerüljön, és meg kell állítani a globális vállalatok terjeszkedését” – hangsúlyozta a MIÉP elnöke.

Franka Tibor országgyűlési képviselőjelölt fekete baseballütővel és MIÉP-es pajzzsal a kezében azt mondta: a baloldalon egy bunkó van, a jobboldalon a MIÉP címere, a magyar nép pajzsa, és ha a baloldali bunkó üt, a jobboldali pajzs kivéd.

Thürmer kevés esélyt ad az SZDSZ-nek a Parlamentbe kerülésre

Kampányzáró naggyűlések országszerte – nagyotmondásból jeles 2 “Akkor lesz kormányváltás, ha a Munkáspárt bekerül a Parlamentbe, nélkülünk ez nem sikerülhet” – jelentette ki Thürmer Gyula szerdán Salgótarjánban, a megyei kampányzáró nagygyűlése előtti sajtótájékoztatón.

A pártelnök várakozása szerint öt párt képviselőiből áll össze a következő Országgyűlés: a Fidesz és az MSZP mellett a Munkáspárt is ott lesz 6-8 százalék körüli eredménnyel, továbbá a MIÉP és esetleg az SZDSZ.

A Munkáspárt a szegények érdekében politizál, ezért úgy vélik, hogy akinek sok pénze van, fizessen több személyi jövedelemadót. Igazságosnak tartanák, ha a külföldi tőkések az országból kivitt profit után forrásadót fizetnének. Ezenkívül az államot is fogyókúrára kényszerítenék.

Kampányzáró naggyűlések országszerte – nagyotmondásból jeles 3 A Centrum az Újszövetségre alapoz

“Minden statisztika szerint bent vagyunk a parlamentben, sőt, ha isten is segít bennünket, a harmadik legerősebb párt leszünk” – jelentette ki Kupa Mihály, a Centrum elnöke szerdán, a párt budapesti kampányzáró rendezvényén.

Kupa Mihály kampánykörútján azt tapasztalta, hogy az ország mind politikailag, mind jövedelmileg kettészakadt. Ám a szétszakítás nem sikerült teljes mértékben: “bejöttünk a résen, és ott vagyunk egy stabil, önálló középerőként, amely ennek az országnak a tiszta, szép érdekeit képviseli” – hangoztatta a pártelnök. Hangsúlyozta, hogy a Centrum az újszövetség alapján áll, a szeretetet, az együttműködést, a megbékélést és a felemelkedést hirdeti.

Kampányzáró naggyűlések országszerte – nagyotmondásból jeles 4 Az MSZP a nőknek is kedveskedne

Csehák Judit, az MSZP egészségügyi és szociális miniszterelnök jelöltje miskolci kampányzáró nagygyűlés előtt elmondta, hogy programjának alapelve, hogy senki ne legyen beteg azért, mert szegény, és senki ne legyen szegény azért, mert beteg.

Medgyessy Péter olyan világot szeretne teremteni, ahol a nők érzik a szeretetet, a tiszteletet és az egyenrangúságot, ezért még ebben az évben a parlament elé terjesztené a nők egyenjogúsága érdekében szükséges jogszabály-módosításokat – mindezt a Nők a változásért, nők a jövőért elnevezésű programon mondta szerdán.

Az MSZP a munkáltatóknak adott kedvezményekkel segítené a 45 éven felüli nők elhelyezkedését, tisztességes családtámogatási rendszert vezetne be, az iskolakezdéskor kéthavi családi pótlékot juttatnának a családoknak, megemelnék az özvegyi nyugdíjat és a gyermek születésekor az apa egy hétig otthon maradhatna.

Az elmúlt ciklus koronaékszere a kedvezménytörvény

Kampányzáró naggyűlések országszerte – nagyotmondásból jeles 5 Balsai István, a Fidesz és az MDF II. kerületi közös jelöltje Pesthidegkúton arról beszélt, hogy ma Magyarországon minden a családokért történik. A politikus úgy véli, hogy az elmúlt ciklus koronaékszere a szomszédos országokban elő magyarok támogatását szolgáló kedvezménytörvény volt.

Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke a kabinet eredményei közül szintén első helyen említette a határokon túl élő magyar kisebbség helyzetének javítására tett lépéseket Nyíregyházán, a a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kampányzáró nagygyűlésén.

Ugyancsak fontos intézkedésként említette a társadalom ketté szakadásának megállítására hozott döntéseket, így a gazdasági esélyteremtést a felzárkóztatásra szoruló rétegeknek, a tanulási feltételek javítását, a felsőoktatási intézmények hallgatói létszámfejlesztését, a tandíj eltörlését, és a diákhitel bevezetését.

Pokorni megemlítette azt is, hogy “a millenniumi ünnepségek egyfajta lelki fordulat elindulását is eredményezték az országban, erősödik a jövőbe vetett hit a pesszimizmussal szemben, s a lelkekben is megtörténhet végre a rendszerváltás”.

Kampányzáró naggyűlések országszerte – nagyotmondásból jeles 6 Orbán: bűvős szám 2004, 2007, 2012

A miniszterelnök Csornán arról beszélt, hogy a jövő felől gondolkodva három évszámot érdemes megjelölni a naptárban: 2004-et, 2007-et és 2012-t.

2004 azért fontos, mert a dolgok mai állása szerint ekkor válik Magyarország az Európai Unió tagjává. A 2007-ben csatlakozhatunk a pénzügyi unióhoz, ekkor köszönthetjük Magyarországon az eurót hivatalos fizetőeszközként – fejtette ki a kormányfő.

2012 – az olimpia éve, ami elsősorban nem sportügy, megrendezése egy nemzeti fejlesztési terv megvalósulását jelenti. A cél, hogy Magyarország addigra olyan ország legyen, hogy megrendezhesse az olimpiát és az egész világot emelt fővel vendégül láthassa.

Varga Mihály, pénzügyminiszter Túrkevén elmondta, hogy a világversenyre való felkészülés 3 ezer milliárd forintba kerülne az államnak. Ugyanakkor a Széchenyi-terv keretei között egy esztendőben 300 milliárd forint értékű beruházás valósítható meg, tehát 10 év alatt az elvárások teljesíthetők – érvelt a pénzügyminiszter.

Kövér tiszességes irányba terelné a médiát

“Két törvény szabályozza a sajtó- és médiaviszonyokat – mindkettő kétharmados -, s ha az önök bizalmából kétharmados parlamenti többséget tudunk elérni, akkor bizonyára megtesszük azokat a lépéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a magyar médiát tisztességes irányba próbáljuk terelni” – jelentette ki Kövér László a Pápán tartott nagygyűlésen.

A Fidesz alelnöke hozzátette: “a média erőviszonyokban egyébként jelentős elmozdulás történt az elmúlt négy évben – ez Lendvai Ildikó sipákolásából is kiderül -, hiszen ma már nem kilenc az egyhez, hanem csak nyolc a kettőhöz az arány a Fidesz hátrányára”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik