Belföld

Ódon és high-tech – On-line antikvárium

2001. októberi indulása óta egyre több látogatót, egyszersmind regisztrált felhasználót számlál a Bookline, Magyarország legnagyobb on-line antikvár könyváruháza. Az áruház ellátottságára jellemző, hogy több antikvárium - köztük a Tuza és a Központi Antikvárium - könyvkészletét kínálja, így a leggazdagabb kínálattal rendelkező használtkönyv-áruháznak tekinthető.

A logikusan felépített és könnyen átlátható honlap igen hamar nagy népszerűségre tett szert, ami nem csak a naponta 500 könyvvel bővülő kínálatnak köszönhető. “A Bookline.hu ugyanis lehetőséget biztosít a pillanatnyilag nem raktáron lévő könyvek előjegyzésére is. Nincs más dolga a látogatónak, mint hogy kiválassza a kívánt könyvet, majd amint az beérkezik az áruházba, az érdeklődő értesítést kap erről, és már át is veheti.” mondta Márffy György, a Központi Antikvárium ügyvezetője, aki a MÚOSZ díját vehette át március 15-én többek között az on-line antikvár könyvkereskedelem előmozdítása érdekében végzett munkájának elismeréséül. Márffy hozzátette: “Külön öröm számomra, hogy a használtkönyv-piacon is egyre nagyobb szerepet tölt be az Internet, hiszen ezzel a segítséggel jelentősen megnőtt az Antikvárium forgalma is.” Különösen jó lehetőség ez azok számára, akik nem a fővárosban laknak, vagy nem szeretnének hosszú időt tölteni azzal, hogy egy régóta vágyott olvasmányhoz jussanak. A szolgáltatást egyre több közgyűjtemény, valamint könyvtár is igénybe veszi, hiszen számos, kereskedelmi forgalomban már nem kapható könyv, lexikon, szótár, művészettörténeti érdekesség, idegen nyelvű kiadvány csak itt kapható.

A magyar és angol nyelven egyaránt olvasható rendszer további újdonsága, hogy elkészítette az un. affiliate szoftverét, amely bármely honlap-tulajdonos számára lehetővé teszi, hogy egy Bookline-keresődobozt helyezzen el saját weboldalán, ezzel gyarapítva annak látogatottságát, valamint – az onnan indított vásárlások révén – saját pénztárcáját is.

Az internetes antikvárium 10% általános, törzsvásárlóknak több személyes kedvezménnyel, valamint ingyenes budapesti házhozszállítással várja vendégeit.

Az oldal grafikai kivitelezését, az alkalmazás és az azt kiszolgáló áruforgalmi rendszer fejlesztését a Morgan Hill Consulting végezte.

További információ:
Márffy György – Központi Antikvárium
(+36-30) 900-3478
Lizán Balázs – Morgan Hill Consulting
(+36-1)484 0391 /111

Ajánlott videó

Olvasói sztorik