Belföld

Soroksári kereskedők, rolót le – jön az Electro World!

A FigyelőNet értesülése szerint az M5-ös autópálya mellett, az Auchan hipermarkettel szomszédos telken nyitja meg következő áruházát az Electro World. Soroksáron a budaörsihez hasonló kereskedelmi gyűrű jöhet létre.

Soroksári kereskedők, rolót le –  jön az Electro World! 1Az Electro World Magyarország Kft. több új áruház nyitását tervezi az idén: információink szerint még jóval karácsony előtt, akár már októberben megnyithatja kapuit a társaság soroksári üzlete. Hivatalos forrásból is megerősített információk szerint a tárgyalások az önkormányzattal előrehaladott állapotban vannak, ha minden jól megy, napokon belül aláírhatják a szerződést.

Új áruházat nyitott a Média Markt isBudaörs, az Europark és a Westend után a vásárlókat mától váró Árkád bevásárlóközpontban nyitotta meg negyedik áruházát a Media Markt. A megnyitó alkalmából a cég mind a négy üzletében kedvezményes árakkal csalogatja a vásárlókat: többek között 9990 forintért mikrohullámú sütőt, 7990-rét porszívót, 1990 forintért hajszárítót, 33 333 forintért mosógépet, 36 990 forintért hűtőszekrényt, 56 990 forintért pedig kombinált tűzhelyet kínál a Media Markt mától, ameddig a készlet tart.

Az Örs vezér terén két év alatt épült Árkád 42 ezer négyzetméteren 170 üzlettel várja az érdeklődöket. A bevásárlóközpont 1200 embernek ad majd munkát, a teljes beruházás értéke 100 millió eurót tett ki. Az Árkádban nyitja meg első áruházát a C&A, a közepes kategóriájú ruhákat kínáló üzlet nyárra készül el.

Sok helyen szívesen látnák

Soroksáron az M5-ös autópálya mellett egyelőre nincs műszaki áruház, a legközelebbi konkurens az Europarkban a Média Markt. Az Auchanon kívül a Tesco is működtet hipermarketet a közelben, így ha létrejön a szerződés és megépül az Electro World, a budaörsihez hasonló kereskedelmi centrum jöhet létre Soroksáron is.

Az Electro World más helyszíneken is érdeklődik. Így Dunakeszin, és az M3-as autópálya mellett, Budakalászon is. A februári áruháznyitás óta többen megkeresték a társaságot ajánlatukkal, vidéki városokból is, többnyire bevásárlóközpontok. A soroksári a budaörsihez hasonlóan 6000 négyzetméter bruttó alapterületű lesz, a kivitelezőként ismét a svéd NCC Kft.-t bízzák meg.

Zuhantak az árak, nőtt a forgalom

Az Electro World műszaki áruház februári nyitása nem kevéssé borzolta a kedélyeket, a beszerzési áron, több esetben az alatt kínált termékekért özönlött a tömeg a budaörsi üzletbe. A hiperárérzékeny fogyasztók egymást tiprása mellett a konkurenciának is meggyűlt a baja a piac legújabb szereplőjével: hogy lépést tartsanak, egymás alá kínáltak áraikkal.

Míg egy laikus azt gondoná, hogy a konkurencia a fogát szívta az Electro World ügyes marketingkampánya miatt, addig a cégek úgy nyilatkoztak, hogy számukra kimondottan jó volt a felhajtás, hiszen nőtt az érdeklődés a műszaki cikkek iránt. Azt pedig csak az év végi beszámolókból derül majd ki, hogy a nagy árcsatában a forgalomnövekedés mellett milyen eredményeket tudnak felmutatni a társaságok. Mert lehet, hogy többen vásárolnak, de 1 forintos videókazettát, 99 forintos kávéfőzőt, szuperolcsó porszívót, DVD-t, televíziót kigazdálkodni nem könnyű feladat.

A gyártók jogi lépésekkel fenyegetőznek

A kereskedők látszólagos nyugalma mellett a gyártók sokkal hevesebben foglaltak állást: szerintük a minőségi, márkás termékek megszégyenítően alacsony áron történő értékesítése hitelrontásnak is minősíthető. Bár sokan fenyegetőztek az Electro World marketingkampánya miatt jogi lépésekkel, eddig – úgy tudni – konkrétan nem tett senki semmit. Az első blikkre vérlázítónak tűnő akciót valószínűleg nem is olyan egyszerű jogi úton megfogni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik