Belföld

Az Index megveszi az Internettót?

A FigyelőNet értesülése szerint az Index megvásárolhatja az Internetto nevű internetes lapot. Úgy tudjuk, a lap valamennyi munkatársát elbocsátják, tehát önálló újságként megszűnhet az első magyar internetes hírportál.

Az Index megveszi az Internettót? 1A FigyelőNet értesülései szerint tárgyalások folynak az Index és az Euroweb között az Internetto hírportál eladásáról. Az Index.hu Rt. egyik tulajdonosa, Kőrösi Ákos lapunknak megerősítette a tárgyalás tényét, de azt cáfolta, hogy a vétel névleges egy forintos áron történne. Szerinte “sokmillió forintról van szó”.

Azt nem kívánta pontosítani, hogy a domainnév mellett mire tett ajánlatot az Index. A Internettótól várhatóan elbocsátják az összes munkatársat, és ez azt is jelentheti, hogy az Internetto az Index lapcsaládba integrálódhat. De az sincs kizárva, hogy teljesen eltűnik az internet világából.

Az Index megalakulása sajátos körülmények között ment végbe: az IDG Magyarországi Lapkiadó Kft., az Internetto eredeti tulajdonosa és a lap szerkesztői, munkatársai között megromlott a viszony, az újságírók ekkor kiléptek a cégtől, és az Inventra Rt. támogatásával megalapították az Index.hu Rt.-t. Az Indexbe azóta az Inventra tulajdonosán (Kőrösi Ákoson) kívül beszállt több befektető is, így például az Intel kockázati tőkebefektetésekkel foglalkozó leányvállalata, az Intel Capital is.

Időközben az Internetto című lap is gazdát cserélt: az IDG 500 millió forintért eladta az Eurowebnek, amely a Pantel érdekeltsége. A FigyelőNet megpróbálta megszólaltatni az Internetto, az Index, a Pantel és az Euroweb vezetőit, ám egyikük sem nyilatkozott lapunknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik