Belföld

A Ucice felvásárolja a Ster Century Közép-Európai hálózatát

A régió új mozióriása születik: a United Cinemas International Central Europe (UCICE) ma bejelenti, hogy felvásárolja a Ster Century Europe Ltd. Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában működő mozi érdekeltségeit, 2002. január 1-jei visszamenőleges hatállyal.

A felvásárlással a közép-európai régió vezető mozihálózata születik meg, mely 3 ország 11 helyszínén 120 vetítőteremben várja a filmkedvelőket.

Az UCICE-t 1999-ben Arthur Goldblatt és V.J Maury alapította a közép-európai befektetésekre összpontosító ARGUS Capital Group (ARGUS) (http://www.arguscapitalgroup.com) kockázati tőkebefektetési alap támogatásával.

A jelenleg Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában működő UCICE ügyvezető igazgatója V.J Maury. A UCICE a világ egyik legnagyobb mozi hálózatának a United Cinemas International-nak (UCI) a tagja, mely 11 ország 106 helyszínén 1 010 vetítőteremmel rendelkezik és 6 500 alkalmazottat foglalkoztat. A UCI a Paramount Pictures és a Universal Studios közös vállalkozása.

A múlt héten a UCICE megnyitotta első magyarországi multiplex moziját a Palace-t, a Budapesten lévő MOM Park bevásárlóközpontban. Ebben a moziban található Közép-Európa első digitális filmvetítője. A UCICE további tervei között szerepel a pozsonyi Aupark Centerben lévő mozi májusra tervezett megnyitása Szlovákiában, valamint a prágai Letnany melletti Tesco tulajdonban lévő regionális bevásárlóközpontban található mozi októberre tervezett megnyitása Csehországban.

A felvásárolt érdekeltségek között szerepelnek a budapesti WestEnd bevásárlóközpontban, valamint a prágai Slovansky Dumban található piacvezető mozik; továbbá egyéb budapesti és prágai helyszínek mellett a UCICE birtokába kerül a Ster Centrury Brnoban és Pozsonyban működő egységei is.

“Hosszú évek óta célunk, hogy megteremtsük a régió vezető multiplex mozi hálózatát” – mondta Arthur Goldblatt – “ahol a legkülönlegesebb moziélményt nyújtjuk a hozzánk látogatóknak. Ma egy jelentős lépéssel közelebb kerültünk célunk megvalósításához.” Ali Artunkal az ARGUS ügyvezető igazgatója szerint: “A megvásárolt Ster Century helyszínek magas színvonalúak és jól kiegészítik a UCICE céljait, hogy létrehozzuk Közép-Európa piacvezető vállalkozását. Regionális cég vagyunk regionális jelenléttel és ez a felvásárlás tökéletesen beleillik befektetési startégiánkba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik