Belföld

Az IBM és a SuSE bemutatják a vállalati környezetre készült Linux rendszerek integrációját

A SuSE és az IBM első világméretű csapatmunkája beharangozza a 64-bites számítástechnikát és megmutatja a Linux erejét a vállalati szerverek világában.

A SuSE Linux és az IBM bejelentette partnerségük kibővítését, hogy a legfejlettebb vállalati szintű Linux megoldásokat kínálják partnereiknek. Az IBM és a SuSE Linux páratlan teljesítményt és méretezhetőséget nyújt az egész IBM eServer termékvonalon, kombinálva azt a SuSE Linux Enterprise Server (SLES) operációs rendszer kiemelkedő képességeivel. Ez a bejelentés egy jelentős mérföldkő az IBM és a SuSE immár két éve tartó technológiai és üzleti partnerségében.

A kibővített partnerség a már korábban bejelentett IBM eServer iSeries, pSeries, xSeries és zSeries kínálatra épít, és nagy lökést ad a SuSE és az IBM tevékenységének a Linux vállalati megoldásszállítás frontján. A megegyezés következménye, hogy a SuSE Linux és az IBM még szorosabban együttműködnek a SuSE SLES operációs rendszerének illesztésén az IBM eServer technológiai igényéhez.

A szerződés értelmében az IBM és a SuSE Linux egyesíti erőit a 64-bites vállalati szerver környezet megvalósítása érdekében. Az átfogó támogatottságnak köszönhetően, mely kiterjed az összes 64 bites IBM eServer platformra, az Intel processzorcsaládtól (IPF) kezdve az IBM eServer zSeries mainframe gépekig, a SuSE SLES operációs rendszer egyike napjaink legfejlettebb vállalati Linux számítástechnikai rendszereinek. Páratlan eredményességéhez még az is hozzájárul, hogy a SuSE SLES az egyetlen operációs rendszer, mely hozzáférhető és tanúsítvánnyal is rendelkezik minden létező IBM platformra. Azon cégek számára, melyek komplex IT infrastruktúrával rendelkeznek, páratlan perspektívát nyújt a teljes IBM hardverpark migrációja egyetlen hatékony operációs rendszerre. A szokványos Linux verziókkal ellentétben a SuSE SLES két éven keresztül a SuSE által nyújtott teljeskörű aktív szoftverkarbantartást is magában foglalja, amely garantálja a megszakítás nélküli szerverműködést a frissített verziók telepítése után is.

“A vállalati felhasználóknak ma teljeskörű megoldásra van szüksége, nem részmegoldásokra,” – fejtette ki Steve Solazzo, az IBM Linuxért felelős alelnöke. “Az IBM és a SuSE megoldásaival dolgozva lehetővé válik a felhasználók számára, hogy teljes bizalommal és minimális kockázattal munkába állítsák Linux rendszereiket, és megtapasztalhassák a maximális funkcionalitást valamint a példa nélkül álló költséghatékonyságot.”

“Az IBM és a SuSE együtt több évtized tapasztalatát osztják meg minden eServer felhasználóval” – mondta Gerhard Burtscher, a SuSE Linux AG vezérigazgatója. “A SuSE
Linux Enterprise Server konszolidálja a fejlesztői és az üzemeltetési környezeteket az összes támogatott hardver architektúrán, és ezért ideális választást jelent az IBM eServer-ek számára. A SuSE Linux az egyetlen Linux környezet, amely tanúsítvánnyal rendelkezik a főbb alkalmazásgyártók termékeire, és ez minden méretű vállalat számára lehetővé teszi, hogy valós feladatokra összpontosítson. A SuSE Linux Enterprise Server szoftverkarbantartási programja megszilárdítja az IBM és a SuSE azon elkötelezettségét, hogy nagyban hozzájáruljon a Linux robusztus és megbízható munkakörnyezetté válásához.”

További információk a termékről az alábbi oldalon található:
http://www.suselinux.hu/termekek/uzleti_termekek/sles/

Kapcsolat:
Dr. Szentiványi Gábor
SuSE Linux AG magyarországi irodája
tel: (1) 450 0921
fax: (1) 330 5672
email: info@suselinux.hu
web: http://www.suselinux.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik