Belföld

Negyedmillió fonton vett feleség

251 ezer fontért kelt el az a 24 éves hölgy, aki még december közepén bocsátotta árverésre magát , miután internetes vállalkozása oly mértékben lefoglalta, hogy nem maradt ideje "normál" párkapcsolatot kialakítani.

Negyedmillió fonton vett feleség 1A birminghami üzletasszony úgy érezte ideje férjhez mennie. Ám webdesignnal és internetszolgáltatással foglalkozó cégének üzleti ügyei roppant mértékben lefoglalták. Igyekezett tehát a párválasztás legidőtakarékosabb módját megtalálni.

Hogy mindebből még anyagilag is jól jöjjön ki, az eBay aukciós szájtra esett választása: a DVD-k, PC-k és egyéb ügyes-bajos szolgáltatások mellé december közepén “felhelyezte” magát is. “24 éves szőke, kék szemű, 168 cm magas nő figyelemre méltó méretekkel (86-70-86) férjet keres. Elvárások a szerencsés nyertessel szemben: legyen brit állampolgár, 24-35 év közötti és egészséges. Kikiáltási ár 250 ezer font.”

Kapós a menyecske

“Az egyik dolog, amit még nem csináltam az életben, az a házasság. A magas kikiáltási ár miatt remélem, hogy az ajánlattevők az üzleti szférából kerülnek ki” – nyilatkozta annak idején Hammond kisasszony az Ananovának.

Negyedmillió fonton vett feleség 2A hölgy árfolyama pillanatok alatt 10 millió fontra emelkedett. Az eredetileg karácsonyig tartó aukciót a hihetetlen népszerűség ellenére az eBay erkölcstelennek ítélte és bezáratta. “Az árverést immorálisnak tartjuk, csakúgy, mintha valaki az ártatlanságát vagy a lelkét ajánlaná fel a legtöbbet ígérőnek” – jelentette ki az eBay szóvivője.

A hölgy nemcsak drága, kitartó is

Negyedmillió fonton vett feleség 3A csökönyös hölgy azonban, megízlelve a népszerűséget, úgy döntött, hogy a továbbiakban a konkurens QXL szájtján árulja magát. A 1,5 százalékos “sikerdíjjal” dolgozó QXL-nek nem támadtak erkölcsi aggályai.

Változatlan kikiáltási ár mellett a hölgy árfolyama rövid időn belül egymilliárd fontra ugrott, ám kiderült, hogy a vonzó ajánlat csupán tréfa. Hammond ezek után szigorított a liciten: az ajánlattevőknek egy személyes mailt is el kellett juttatniuk a hölgy címére, hogy ügyvédje ellenőrizhesse a licitáló pénzügyi helyzetét.

A kikiáltási árat ketten is tartották, sőt a “Ben Webb” felhasználói névvel futó udvarló még 1000 fontot rá is ígért. A márciusi egybekelés előtt Hammond még ellenőrizteti Webb erkölcsi bizonyítványát, megvárja, amíg vőlegénye átutalja az ő számlájára a pénzt, és szerződésben rögzítik, hogy válás után a férj nem tart igényt az összegre.

Férj is van eladó!

Az QXL számára az árverés 38 ezer pluszletöltést hozott. Így nem csoda, hogy nem tiltakozott, amikor Hammond kisasszony esetén felbuzdulva egy nősülni vágyó 26 éves svéd diák is árverésre bocsátotta magát a szájton. A jelöltnek 18-40 éves, egészséges, svéd, európai vagy amerikai állampolgárnak kell lennie.

“Hogy miért teszem? Azért, mert eddig még nem találtam rá a tökéletes nőre. Nem szexet árulok, én egy egész csomagot adok el, beleértve a hangulataimat, az életstílusomat, az érdeklődési körömet és minden egyebet” – írta motivációjáról a fiatalember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik