Belföld

A Titanic szobalánya – A katasztrófa ezúttal a háttérben

Bigas Luna ért az erotika nyelvén. Filmjeiben csak úgy forr a szexualitás. Emlékszem, milyen nagy hatású volt a Sonka, sonka című filmjének az a jelenete, amelyben Javier Bardem az akkor még "süldő" Penélope Cruzt bevezette a nemi örömök kánaánjába.

A Titanic szobalánya – A katasztrófa ezúttal a háttérben 1Új filmjében elképesztő érzékkel vezeti a nézőt – az orránál fogva. 1912. Horty, az ifjú vasmunkás jutalomutat nyer Southamptonba, és megjelenhet a világ legnagyobb luxusgőzösének, a Titanicnak a kifutásánál. A hajó indulását megelőző éjjelen szállodai szobájában egy lány látogatja meg. Az elbűvölő teremtés azt állítja, szobalány a Titanicon, de nem kapott szállást. Igaz, hogy a Marie nevű hölgyemény kacéran viselkedik, de Horty mégsem mer közeledni. Másnap a hajó elviszi a lányt, Horty pedig szerez egy képet róla. Otthon mindenki az utazásról faggatja a fiút, aki előadja történetét. Csakhogy ez a történet a lány bőréről, ajkáról, szeretkezésükről szól. Az emberek tátott szájjal, megigézve hallgatják a buja mesét. Amikor Horty megtudja, hogy a Titanic elsüllyedt, a lány halála még misztikusabb atmoszférát kölcsönöz a meg nem történt történetnek. A falu élete felbolydul, a bányászok elkésnek a munkából, az asszonyok pedig felülmúlhatatlan szexuális élményekről fantáziálnak.

Horty történetének híre messzire jut. Zepe, a vándorszínész magas gázsit ajánl a fiúnak, ha meséjét a nagyközönség előtt adja elő. A fiú elfogadja az ajánlatot, a siker mindenhol óriási. Aztán Horty egy előadáson, a közönség soraiban meglát valakit, és a szava is elakad…

A Titanic szobalánya – La femme de chambre du Titanic, 2001. Színes, francia-spanyol-olasz film, 98 perc. Rendező: Bigas Luna, operatőr: Patrick Blossier. Főszereplők: Olivier Martinez, Aitana Sanchez-Gijon, Romane Bohringer. Forgalmazza a MOKÉP.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik