Belföld

Menedzseropciók az Alpokban

A síszezon eljöttével a menedzserek egyre többet gondolkodnak azon, hogy hova utazzanak a lécekkel és a bakancsokkal. Az Alpok elit szállodái kitűnő célállomást jelenthetnek.

Az alpesi lejtők kedveltek a magyar síelők táborában is, hiszen amellett, hogy viszonylag közel vannak, változatos terepviszonyokkal várják a látogatót. A franciaországi Les Trois Valles-ben például több mint 600, az osztrák Arlberg Pass-ban több mint 200 kilométernyi sípálya található, nem beszélve a kijelölt pályán kívül történő síelési lehetőségekről. Ráadásul, ha kísérletezni van kedvünk, csak behuppanunk a kocsi fűtött bőrülésébe, és átfurikázunk az egyik csúcsról a másikra, vagy akár az egyik alpesi országból a másikba. A következő szállodák egyikében éjszakára is megpihenhetünk, de napközben is bármikor betérhetünk, hogy elfogyasszunk egy kellemes ebédet, vagy éppen vacsorát. Mindez a magas árak miatt (mintegy 60-70 ezer forint/éjszaka) elsősorban a tehetősebb réteg számára ajánlható, de hát amúgy is köztudott, hogy a síelés a gazdagok sportja.

Menedzseropciók az Alpokban 1AUSZTRIA

Thurners Alpenhof

Az Arlberg melletti Zürs-ben található stílusos faházat csaknem négy évtizede a Thurners család tartja fenn. A síelés mellett olyan téli sportok hódolóinak is ajánlható, mint a tobogán és a snowboard. Vásárolhatunk egy hatnapos csomagot is, melyben a síbérlet, a sífelszerelés és a szakoktatás mellett a gyógyfürdő használatára is jogosítványt szerzünk, ahol kényelmesen pihenhetjük ki a lejtőkön összegyűjtött húzódásokat. A csomagban szereplő síbérlet a kísérletező kedvűeknek is ajánlható, hiszen síelhetünk vele Zürs-ben, Lech-ben, St. Antonban, St. Christoph-ban és Stubenben is.

Tel: (43) 55 83 2191 e-mail: mail@thurners-alpenhof.at

Menedzseropciók az Alpokban 2FRANCIAORSZÁG

Hotel de Charme Les Airelles

A courchevali szálloda mintakombinácóját nyújtja a síelésnek, a kiemelkedő kényelemnek és az ínyenc falatoknak. A hotelben külön étterem várja az éhes vendégeket: a Le Table du Jardin Alpinba még akkor is érdemes betérni, ha eszünk ágában sincs síelni. Ha viszont siklani is van kedvünk, tetszeni fognak a különösen ápolt pályák, melyek között mintegy 600 kilométer terjedelemben szabadon válogathatunk. A panorámát látva válik érthetővé, hogy a szállodát miért választotta ideiglenes központjának a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az 1992-es albertville-i ötkarikás játékok alkalmával.

Tel: (33) 4 79 09 38 38 e-mail: info@airelles.fr

Hotel Christiania

A Val dIsere olyannyira népszerű Nagy-Britanniában, hogy a téli szezonban angol szótól hangos ez a havas francia táj. A City menő bankárjai is szép számmal csúszkálnak a lejtőkön: az ő ízlésükben pedig alighanem megbízhatunk. A szállodát 1949-ben építették, igaz 1991-ben teljesen átalakították.

Tel: (33) 4 79 06 08 25 e-mail: welcome@hotel-christiania.com

Menedzseropciók az Alpokban 3OLASZORSZÁG

Rosa Alpina

A San Cassiano-i szálloda leginkább azoknak ajánlható, akik a pihentető, nyugodt síelést keresik. Itt ugyanis, a közkedvelt francia, osztrák vagy éppen svájci üdülőhelyekkel ellentétben, nem hemzsegnek a brit és a német turisták. A hotel előkelő étteremmel és saját gyógyfürdővel büszkélkedhet.

Tel: (471) 84 95 00 e-mail: info@rosalpina.it

Menedzseropciók az Alpokban 4SVÁJC

Grand Hotel Victoria-Jungfrau

A szálloda egy régi világba kalauzolja a látogatót. Abba az időbe, amikor a híres svájci hotelek virágkorukat élték, amikor a jól szituált világpolgárok Svájcba látogattak nyaranta, hogy élvezzék a legelők zöldjét és csodálják az Alpok szépségét. Amikor a huszadik század fordulóján a téli sportok javára billent át a mérleg nyelve, ezek az előkelő szállodák áttértek az egész éves nyitva tartásra. Bár a növekvő kereslet nyomán számtalan új hotel nyílt meg, közülük csak kevés mérhető a Victoria-Jungfrauhoz. Az interlakeni szálloda vendégei sípályák egész sorából választhatnak.

Tel: (41) 33 828 2828

Menedzseropciók az Alpokban 5Gstaad Palace Hotel

Több oka van, hogy a gazdagok évről évre ellátogatnak Gstaadba. A téli sportok mellett olyanokra kell itt gondolni, mint a vásárlás a hangulatos butikokban, valamint a kapcsolatok ápolása a társadalmi elittel. Amint lehull a hó, előkelőségek, vállalati vezetők és filmsztárok lepik el a környéket. Bár nekik az esetek túlnyomó többségében van saját faházuk is a síparadicsomban, évről évre egyre nagyobb számban érkeznek a vendégek a szállodába is, mely 1915 óta fix tartozéka a környéknek. A szálloda, bár előkelő, otthonos hangulatot varázsol lakóinak, akik ott gyakran vendégeket is fogadnak. A plusz szolgáltatások között szerepel a La Prairie gyógyfürdő, fűtött fedett és szabadtéri medencékkel, az étterem és a Greengo diszkó.

Tel: (41) 33 748 5000 e-mail: palace@gstaad.ch

Menedzseropciók az Alpokban 6Kulm Hotel

Az előkelő svájci helyszínek közül nem maradhat ki St. Moritz. Itt található a Kulm Hotel, mely a 19. századi eleganciát varázsolja a látogatók elé. Külön előny a síelés szerelmeseinek, hogy kevesebb mint öt perces gyaloglás után felszállhatunk a hegyi vasútra, amely az egyik legszebb svájci síparadicsomba visz el minket, St. Moritz-Corviglia-ba. A pihentető kikapcsolódásnak itt is elengedhetetlen kelléke a gyógyfürdő és az elegáns étterem.

Tel: (41) 81 836 8000 e-mail: info@kulmhotel-stmoritz.ch

Ajánlott videó

Olvasói sztorik