Belföld

Két forradalmian új termék a II. Focus Toric specialisták találkozóján

Nagy érdeklődés övezte a II. Focus Toric Specialisták Éves Találkozóját, amelyet idén is a visegrádi Hotel Silvanusban rendeztek meg.

A CIBA Vision meghívására szemorvosok és optometristák találkoztak a kétnapos rendezvényen, ahol a szakma neves képviselőinek előadásain és gyakorlati bemutatóin ismerkedhettek meg a legújabb fejlesztésű kontaktlencsékkel.
Többen elnyerték a Focus Toric Specialista kitüntetést.

A nagysikerű konferencián a CIBA Vision két új terméke került a fókuszba.

AHOL AZ OXIGÉN IGAZÁN SZÁMÍT- A FOCUS NIGHT&DAY A VILÁG TETEJÉN

A Focus Night&Day sikeres világcsúcs-kísérlete!
Anna Czerwinska, a világ elsőszámú női hegymászója minden kontinensen meghódította a legmagasabb csúcsokat. Idén augusztus 25-én a Himalája egyik legmagasabb csúcsát, a 8201 méter magas Cho Oyo-t hódította meg. De nem ez volt a legmagasabb hegycsúcs életében: már megjárta a 8511 méteren lévő Lhotse-t, sőt, a Mount Everest-et, a világ tetejét is meghódította!
A lengyel hegymászónő most először, állandóan használt szemüvege nélkül indult a Himalája veszélyes csúcsaira. Ezúttal 10 dioptriás Focus Night&Day kontaktlencsét viselt, amely egyedülálló kísérlet a maga nemében. Ilyen magasan még senki nem járt előtte kontaktlencsével. Hiszen a lencsének – pontosan úgy mint viselőjének – hihetetlenül nehéz körülményekkel kell dacolnia! Mindenki által ismert, hogy a Himalája nem könnyen adja meg magát: hóviharok, szinte állandó metsző, jeges szelek, extrém hőmérsékletingadozások, (nem ritka a napi 30 C fokos hőmérsékletingadozás!) örök jég és fagy. A magashegyi ritka levegőben kevés az oxigén, ezért jóval nehezebb az ember légzése. Nem jut elegendő oxigén a szemnek sem, ami a tüdőn kívül az emberi test egyetlen olyan része, amely egyenesen a levegőből veszi fel az oxigént. Ezért a kontaktlencsék legfontosabb mérőszáma az oxigén-áteresztés. A legtöbb lencse nem engedi át a szemnek hosszú távon szükséges oxigénmennyiséget, ezért csak rövid ideig használható. Ez fokozottan igaz a magashegyi, oxigénszegény környezetben.
A Focus Night&Day a jelenleg kapható legmagasabb áteresztő-értéket képviselő termék a világon. A hagyományos lencséknél 6-szor (!) több oxigént képes a szemhez juttatni. Egyedülálló felületkezelése megakadályozza a szennyeződések lerakódását. Ilyen szélsőséges körülmények között a kontaktlencsék közül egyedül a Focus Night & Day lencsék megbízhatóak: kevesebb vizet veszítenek, mint más lencsék, és ezáltal nem okoznak a szemben dehidratációt, vagyis elkerülhető velük a látásélesség és kényelem csökkenése
A Focus Night&Day újabb megnyerő tulajdonsága, hogy kevésbé érzékeny az alacsony hőmérséklet hatásaira.

A veszélyeket nem ismerő hölgy 2001. szeptember 24-én elérte a Cho Oyo hegy csúcsát!
Ezúttal minden rendben és simán ment. Kontaktlencséjével az egész út során semmi problémája nem volt, amelyet akkurátusan vezetett naplója is igazol. A Cho-Oyo az első hegycsúcs, amit szemüveg nélkül ért el!
“Ezentúl ha csak tehetem, mindig szemüveg nélkül, kontaktlencsével vágok neki a hegymászó-utaknak. Összehasonlíthatatlanul kényelmesebb viselet, mint a szemüveg, vagy más lencsék, hiszen nincs szükség például napi ápolásra sem, amit mellesleg olyan extrém körülmények között nem is lehetett volna kivitelezni!”- összegezte tapasztalatait Anna Czerwinska.
A Focus Night&Day tehát meghódította a világ egyik legmagasabb csúcsát is!

TÖKÉLETES LÁTÁS IDŐSKORBAN IS A VADONATÚJ FOCUS DAILIES PROGRESSIVES SEGÍTSÉGÉVEL

A presbyopia a közeli tárgyakra való fókuszálás képességének elvesztése. Általában 40 év felett jelentkezik, kényelmetlen, csökkenti az életminőséget, a mindennapi komfortérzetet. Az ebben szenvedők nagy része láthatóan határozatlanul, néha szédülve jár a világban, hiszen mindig van egy olyan távolság, amelyben számukra a tárgyak elmosódottak, kontúrjuk határozatlan. Nagyon zavaró és idegesítő így élni.
Az új Focus Dailies Progressives kontaktlencse az első és legmodernebb megoldás a presbyopia kezelésére. Éleslátást biztosít közelre és távolra egyaránt, sőt még a köztes távolságokban is.
A Focus Dailies Progressives az első napi viselésű progresszív kontaktlencse. Viselete higiénikus, használójának nem kell nap mint nap a lencse-ápolással törődni, csak reggel beteszi és este kidobja.
Ez a lencse bárhol és bármikor jó szolgálatot tesz a presbyopia-ban szenvedőknek. Teljes értékű életet élhetnek, élvezhetik a mozifilmeket és a színházi előadásokat. Egyenrangúként vezethetnek autót, vagy sportolhatnak, szórakozhatnak barátaikkal. Az utazás, az aktív élet a napi használat miatt még egyszerűbbé és higiénikusabbá válik, hiszen az ápolószerek használatát – és cipelését – is megspórolják.

http://www.focus-mag.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik