Belföld

Amerika kedvencei – Hollywoodi álompárosodás

Tökéletes házasság ugyanúgy nem létezik, mint állatbarát szőrme. Furcsa módon, a házasság a vadászathoz hasonló szenvedély, ráadásul a két népszerű műfajban többé-kevésbé a szabályok is egyeznek: cserkészd be, terítsd le, fald fel!

Amerika kedvencei – Hollywoodi álompárosodás 1Joe Roth Amerika kedvencei című mozija egy olyan mintaházasságról szól, amely csak filmen létezik. Gwen (Catherine Zeta-Jones) és Eddie (John Cusack) otthon és a vásznon is egy pár, de amíg a kamerák előtt imádják egymást, a magánéletük valóságos pokol. A filmvalóság – plusz a bulvársajtó – egy darabig még képes fenntartani a látszatot, ám közeleg az idő, amikor már nem lehet tovább hazudozni. Színre lép tehát az álompár mellett anyagilag és privát kukkolóként is elkötelezett ügynök, Lee (Billy Crystal), valamint Kiki (Julia Roberts), aki azért is szerepel ebben a filmben, mert idén még nem vette fel a szokásos 22 millió dollárját.

Amerika kedvencei – Hollywoodi álompárosodás 2Az Amerika kedvencei a rendkívül kellemes klíma, a vonzó kulissza és a mindenki által imádott bennfenteskedés mellett leginkább arról szól, hogy a nemileg virgonc, de most éppen fáradt Cusack érdeklődését felkelti Julia csodálatos mosolya, miközben Crystal mindent elkövet, hogy a szexbombaként ketyegő Zeta-Jones is aktivizálja magát. Az elmúlt néhány hét baromira fontos hollywoodi társasági hírei (Cruise-Kidman-Cruz affér, Clooney-Zellweger liaison stb.) azt a lászatot keltik, hogy az Amerika kedvencei utánozza az életet, azt az életet, amelynek a végén mindenki jóra fordul. A lényeg az: ha már az agyakban nincs rend, legalább az ágyakban legyen.

Amerika kedvencei – America’s Sweethearts, 2001. Színes, amerikai film, 102 perc. Rendező: Joe Roth, operatőr: Phedon Papamichael. Főszereplők: Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, Billy Crystal, John Cusack. Forgalmazza az InterCom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik