Belföld

Lezuhant egy repülő New York felett

Lezuhant New York külvárosában egy Airbus A-300-as repülőgép magyar idő szerint negyed négykor .

Lezuhant egy repülő New York felett 1Magyar idő szerint délután negyed négy körül New York külvárosában lezuhant az American Airlines egyik Airbus A-300-as típusú gépe. Az 587-es utasszállító járat, amely a Dominikai Köztársaságba repült volna, felszállás után alig néhány perccel, egyelőre ismeretlen okok miatt épületekre zuhant, melyek azonnal lángba borultak.

Az eset New York Queens városrésze fölött történt, közel a John F. Kennedy repülőtérhez. Egyelőre nem tudni, mi okozta a szerencsétlenséget, és arról sincs jelentés, hogy ez esetleg újabb terrortámadás lenne. A repülőgépen 246 utas és 9 légikísérő tartózkodott. A tengerentúli tőzsdék indexei azonnal esésnek indultak, akárcsak a magyar BUX. Az arany ára perceken belül 3 dollárral emelkedett, jelenleg 280 dollár felett kereskednek a nemesfémmel.

Lezuhant egy repülő New York felett 2Rudy Giuliani, New York leköszönőben lévő polgármestere arról számolt be, hogy a repülőgép két részben zuhant le. Az egyik maga a gép volt, a másik pedig a repülő korábban leszakadt hajtóműve. Megfigyelők azt állítják, hogy a repülőgép lezuhanása miatt legalább négy épület gyulladt ki.

A helyi tévétársaságok megkérdezték a szemtanúkat, akik egybehangzóan azt állították, hogy a zuhanás előtt nagy robbanást láttak. New York három repülőterét és a Manhattanba vezető hidakat, alagutakat ideiglenesen lezárták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik