Belföld

Nagy tervek a világgazdaság élesztésére

24.hu
24.hu

2001. 11. 09. 08:30

[FN] Egyelőre nem tudni, hogy az amerikai terrortámadások által kiváltott gazdasági sokk és a globális világgazdasági pangás elég lendületet ad-e a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) pénteken kezdődő miniszteriális értekezletének ahhoz, hogy a 142 tagország súlyos érdekellentéteit félretéve megszavazza egy új világkereskedelmi forduló megindítását . A Világbank becslése szerint az összes teljes liberalizáció globálisan 2800 milliárd dolláros bevételnövekedést eredményezne, és 320 millió ember számára jelenthetne menekülést a fejlődő országokat sújtó szegénységből, ha a kereskedelem felszabadítását nemzetközi szinten összehangolnák az egyes országokban végrehajtandó a gazdasági reformokkal. A Világbank kidolgozott gazdaságstratégiája egyedül a szegénységi övezetben 1500 milliárd dollárral növelhetné a bevételeket. A Magyar Hírlap összeállítása
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.