Belföld

ISO 9001 tanúsítvány a Montana Rt. teljes műszaki tevékenységi körére

A Montana Rt. összes műszaki szervezete megszerezte az ISO 9001 minőségi tanúsítványt.

A hazai informatikai piacon immár 1989 óta jelen lévő vállalat rendszerintegrációja és szervize már korábban megkapta a tanúsítványt. A közelmúltban elvégzett sikeres kibővítő audit után a TÜV Rheinland Euroqua tanúsító cég a tanúsítványt az alkalmazás tanácsadási, az alkalmazásintegrációs, valamint a fejlesztési tevékenységekre is kiterjesztette. Mindez azt jelenti, hogy ma a Montana Rt. szakmai tevékenységének teljes köre megfelel az ISO 9001 minőségirányítási rendszer követelményeinek.

A piacon nem termékek és szolgáltatások, hanem szervezeti kultúrák versengenek egymással, egy korszerű Minőségirányítási Rendszer pedig a szervezeti kultúra meghatározója! Az ISO a dokumentált működés révén hatékonyságot, a globalizálódó piacon pedig folyamatos versenyelőnyt jelent a Montana Rt. számára, hiszen a piacgazdaságban a termékekkel szemben támasztott fogyasztói igények növekedése a minőség szerepének növekedését eredményezi. A termék vagy szolgáltatás hírnevét és a fogyasztók véleményét egyre inkább a minőség határozza meg. Ez ma már olyan stratégiai kérdés, amely döntően befolyásolja egy szervezet piaci jelenlétét, árszínvonalát és végső soron a létét. A minőség fogalma bár korábban inkább termékminőséget jelentett, ma, mint értékteremtő folyamatok összessége jelenik meg.
A Montana Rt. az ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítást többek között a következő területeken használhatja: tanácsadás (például SAP), szoftverfejlesztés, alkalmazásintegráció, információvédelem, rendszerintegráció, üzemeltetés, szerviz.

Céginformáció: Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt.
A Montana Csoport 1989 óta van jelen a hazai és a nyugat-európai informatikai piacon. Konszolidált forgalma 2000-ben meghaladta a 8 milliárd forintot. Az elsősorban a hazai piacon tevékenykedő Montana Rt. budapesti és szegedi telephelyén 140 főt, leányvállalata, az információvédelmi megoldásokkal foglalkozó Noreg Kft. 17 főt foglalkoztat. A szoftverexporttal foglalkozó müncheni Montana GmbH-ban több mint 40 szoftverfejlesztő munkatárs dolgozik különböző fejlesztési projekteken Nyugat-Európa számos nagyvállalatánál. E projektek egy része a megbízó telephelyén, avagy igény szerint a Montana fejlesztőbázisáról off-shore fejlesztés keretében történik. A cégcsoport további ügyfelei közé tartoznak magyarországi közép- és nagyvállalatok, valamint az államigazgatás számos intézménye. 1997 óta a Montana Rt. a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága által kiírt pályázat alapján a kormányzat és a közigazgatási intézmények hivatalos szállítója.

Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt.
1085 Budapest, Gyulai Pál utca 13.
Internet: www.montana.hu

Fábián László, PR és marketing igazgató
Telefon: (1) 327 9885, Fax: (1) 327 9801
E-mail: fabian.laszlo@montana.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik