Belföld

“MEDICOR a magyar egészségügyért” Alapítvány

A "MEDICOR a magyar egészségügyért" Alapítvány 1989. óta szolgálja a hazai egészségügyi ellátás fejlesztését, az intézmények műszerezettségi színvonalának javítását a MEDICOR-Csoporthoz tartozó társaságok által gyártott és forgalmazott orvosi műszerek és készülékek beszerzésének finanszírozásához nyújtott jelentős hozzájárulással.

A “MEDICOR a magyar egészségügyért” Alapítvány évente több tízmillió forint összeggel járul hozzá az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott hazai egészségügyi intézmények orvosiműszer- és készülékbeszerzéséhez. Az idei a tizedik alkalom, amikor a MEDICOR meghirdette a pályázatot. Az ezévivel együtt több mint 165 millió Ft támogatást juttatott a cég a magyar egészségügynek.

A 2001. évi pályázatra 38 intézmény adta be támogatási igényét. Az Alapítvány Kuratóriumának döntése alapján 28 egészségügyi intézmény részesülhet jelentős pénzügyi támogatásban, melynek összértéke az idén is meghaladja a tízmillió forintot. A 2001. évi pályázat keretében kardiográfiai készülékek és infúziós pumpák vásárlásához nyerhettek a pályázók 50%-os támogatást.

Az idei évben először nyilvános eredményhirdetés keretében adta át a Kuratórium Elnöksége a nyerteseknek a támogatás igénybevételére jogosító értesítést, amelyre büféfogadás keretében az alábbi időpontban és helyen került sor:
Időpont: 2001. október 16, 11 óra
Helyszín: MEDICOR Rt., 1135 Budapest, Tahi út 53-59.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik