Belföld

Megjelent a Gazdasági Tükörkép

Gazdasági Tükörkép címmel új, országos terjesztésű gazdasági magazin jelent meg a Kommunik-Ász kiadásában a hazai sajtópiacon.

A 64 oldalas, színes lap, amely “a kapcsolatok magazinja” kíván lenni, egyik legfőbb feladatának tekinti, hogy mindenkor színes, érdekes írásokkal, hírekkel, információkkal jelenjen meg, közérthető és olvasmányos formában.

A nemcsak küllemében szép, de tartalmában is változatos újság beköszöntőjében a többi között ez olvasható: “A piaci viszonyok és lehetőségek megismertetése, az információk egyik helyről a másikra való eljuttatása, az üzleti- és etikai szabályok, a sikeres emberek és cégek bemutatása, az európai uniós csatlakozás lehetőségei, az ipar és a környezetvédelem témaköre, a kiállítások, vásárok, egy-egy újdonság megismertetése, az idegenforgalom, a szabadidő hasznos eltöltése mind-mind témát adnak lapunk munkatársainak és a gazdasági élet szereplőinek”

A lap tematikusan szerkesztett, októberi számának középpontjában a környezetvédelem áll. Hazánk jelenlegi környezeti állapotáról Illés Zoltán, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának elnöke beszél, ugyanakkor országosan ismert cégek egész sorának vezetője nyilatkozik arról, hogy mit tesznek és milyen problémákkal kell megküzdeniük azért, hogy a lakossági, törvényi és EU-s elvárásoknak megfeleljenek.

Az újság mezőgazdaság rovata bemutatja az ország első, Galgahévizen lévő organikus szövetkezetét, de a logisztika és a csomagolástechnika területéről is számtalan érdekességet kínál a lap az olvasóknak. Slágertéma ma az építőipar, amely ugyancsak bő terjedelemben jelenik meg, majd az energetika rovatban egy Halász Ferenccel készült interjú olvasható, aki 1990 után a hazai energiaellátás új stratégiájának egyik kidolgozója volt.

A jogvédelem, a vállalkozásoknak szóló cikkek és írások után az újdonságok következnek, amelyet a közlekedés követ. Dr. Vereczkey Zoltán, a Volánbusz Rt. vezérigazgatója, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke a többi között a társaság helyzetéről, az Erzsébet téri autóbusz-pályaudvar új elhelyezéséről nyilatkozik a lap munkatársának.

A könnyed, változatos témák, mint az életmód, a divat, a legújabb autók bemutatása, valamint a turisztika az újság további részében kaptak helyet.

Az új lap ügyvezető igazgatója Balla Ágnes, aki korábban is hasonló területen dolgozott, főszerkesztője pedig Csitári János.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik