Belföld

Get Carter: Sly újra magányos hős

Ha valakinek pénzbehajtási problémája akad, vagy üzleti elszámolnivalója merül fel, akkor nincs más dolga, hívja Cartert, és ő elintézi.

Get Carter: Sly újra magányos hős 1Jack Carter ugyanis fogalom a szakmájában, egyedül, csendben végzi munkáját. Testvére halála azonban elszólítja Las Vegasból, és a bűnözők között otthonosan mozgó Jack hirtelen családi bonyodalmak közt találja magát. Persze rövidesen kiderül, hogy jó egy alvilági rokon a háznál, hiszen a bátyó rejtélyes balesete erős kételyeket ébreszt Jackben.

A remake filmeket általában nem szokták a remek jelzővel illetni, pláne akkor, ha a korábbi változat bír is némi művészi értékkel. Ezúttal Mark Canton producer felejtette el, vagy próbálta cáfolni ezt a tételt. Úgy érezte, a Michael Caine főszereplésével 1971-ben bemutatott Get Carter című film az ő pénzéből újra sikerre vihető: David McKenna forgatókönyve segítségével és olyan nevekkel, mint Sylvester Stallone, Mickey Rourke vagy az új divatnak megfelelően egy másik szerepben visszatérő Caine. Az igyekezet dicséretes, de az alkotók túl sokat nem tudtak hozzátenni az eredeti változathoz, így a Get Carter azoknak ajánlható leginkább, akik a hetvenes évek magányos hősöket középpontba állító filmjei iránt éreznek nosztalgiát.

Get Carter — Get Carter, 2000 — Színes, amerikai krimi, 103 perc — Rendező: Stephen Kay, operatőr: Mauro Fiore – Főszereplők: Sylvester Stallone, Miranda Richardson, Rachael Leigh Cook, Mickey Rourke, Alan Cumming, Michael Caine — Forgalmazza a Best Hollywood

Ajánlott videó

Olvasói sztorik