Belföld

TNT: PDA-szolgáltatás indul

Magyarország piacvezető expressz szállítási cége, a TNT Worldwide Hungary Kft. szeptember második felétől elindította globális PDA szolgáltatását, amelynek segítségével az elküldött dokumentumok és csomagok útját az ügyfelek immár digitális asszisztensükön is nyomon követhetik.

A TNT már PDA-ről is elérhető

Az internet és a mobiltelefon mellett már PDA-n is nyomon követhetjük csomagjainkat

A sokat utazó, ezért irodájuktól és így számítógépüktől is gyakran távol lévő üzletemberek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ún. PDA-k (personal digital assistant) vagy más néven digitális asszisztensek. A PDA egy olyan kisméretű számítógép, amelyre fontos adatokat (névjegyeket, naptárt, e-maileket) lehet letölteni, és amely lehetővé teszi, hogy valaki laptop nélkül is kényelmesen intézze az ügyeit utazás közben.

A TNT új szolgáltatásával azokat a PDA-felhasználókat kívánta megcélozni, akik az e-mailek és adatok letöltésén túl arra is kíváncsiak, hogy az általuk elküldött fontos csomagok vagy dokumentumok a világ mely pontján járnak éppen, vagy hogy mennyibe kerül célba juttatni őket.

A TNT új szolgáltatásának segítségével az ügyfelek küldeményt adhatnak fel, nyomon követhetik csomagjaikat, kiszámolhatják a fuvardíjat, és egyúttal értesülhetnek a TNT legújabb újdonságairól is anélkül, hogy ehhez igénybe kellene venniük számítógépüket, vagy fel kellene hívniuk a cég vevőszolgálatát. Az információk közvetlenül a TNT internetes oldaláról, a www.tnt.com site-ról érkeznek.
Az új szolgáltatás lehetővé teszi a gyors, olcsó és egyszerű csomagfeladást illetve tájékozódást, amely az üzleti életben alapvető fontosságú.

A TNT március első felében indította útjára az interneten és WAP-os mobilon keresztül történő csomagkövetést is magában foglaló iSolutions rendszerét, júniusban pedig bevezette SMS alapú nyomkövető szolgáltatását, amely mobiltelefonon keresztül teszi lehetővé ugyanezt. Ezeket egészíti ki az új PDA-szolgáltatás, amely tovább színesíti a sokat utazó TNT-ügyfelek számára kifejlesztett kommunikációs megoldások palettáját.

A TNT Express Worldwide Hungary Kft. a magyarországi expressz szállítási piac vezető vállalata. Az amszterdami tőzsdén jegyzett TPG-csoporthoz tartozó cég 2000-ben 55,6 százalékkal 4,2 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, és a legnagyobb piaci részesedést mondhatja magáénak az időérzékeny küldemények továbbításának területén.

A TNT Express Worldwide Hungary Kft. az amszterdami tőzsdén jegyzett TPG-csoport leányvállalata. A vállalatcsoport a holland posta és a korábbi TNT egyesülésével jött létre, s három üzletágban: a postai, az expressz szállítási és a logisztikai piacon tevékenykedik. A TPG (TNT Post Group) 2000-ben 9,936 milliárd eurós (2.600 milliárd forint) árbevételt könyvelhetett el. A közel 135.000 főt foglalkoztató csoport adózás előtti nyeresége 2000-ben 526 millió eurót tett ki.

Az elmúlt évben az expressz üzletág – ehhez tartozik a TNT Express Worldwide Hungary Kft. is – fejlődött a leggyorsabban: forgalma 4,145 milliárd euróra nőtt. A postai üzletágban a TPG-csoport 2000-ben 3,706 milliárd eurós, a logisztikai üzletágban pedig 2,179 milliárd eurós bevételt realizált.

A TPG-hez tartozó expressz szállító vállalatok az elmúlt évben közel 193 millió küldeményt továbbítottak. A cégcsoport 61 repülőgépet és 19 ezer közúti járművet üzemeltet, amelyek világszerte 840 elosztó- és átrakóközpont érintésével juttatják célba a küldeményeket.

További információk:
ifj. Járosi Márton, TNT Express Worldwide Hungary Kft.
tel.: (1) 431 3161
Náray Vilmos, Live PR-ügynökség
tel.: (1) 225 7835
www.tnt.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik