Belföld

Új TPC-C benchmark-rekord: a Compaq ProLiant szerverei a piacon elsőként képesek 1 milliárd tranzakciót feldolgozni naponta

A Compaq Computer Corporation (NYSE: CPQ) mai bejelentése szerint a cég piacvezető Compaq ProLiant DL760 kiszolgálóiból kialakított 32 node-os szervercsoport új teljesítményrekordot állított fel a TPC-C benchmark szerint: 709 220,08 tranzakciót sikerült végrehajtania egy perc alatt (tpmC), tpmC-egységenként mindössze 14,96 USA dolláros költségszint mellett.

Ezzel az eredménnyel a tesztelt szervercsoport – ár -teljesítmény arányát tekintve – első helyen áll a Transaction Processing Council (www.tpc.org) csoportos TPC-C benchmark-mutatókat vizsgáló tízes listáján. A fenti érték azt jelenti, hogy a konfiguráció egy nap leforgása alatt több mint 1 milliárd műveletet képes feldolgozni. Ez a volumen a világ nagyobb hitelkártyafizetés-feldolgozási rendszerei által napi szinten kezelt tranzakció mennyiség háromszorosának felel meg.

Maximális teljesítmény és méretezhetőség
A benchmark-rekordot felállító szervercsoport 32 darab, egyenként nyolc 900 MHz-es Intel Pentium III Xeon processzorral ellátott, Microsoft Windows 2000 Advanced Server és Microsoft SQL 61650; Server 2000 Enterprise Edition szoftvereket futtató ProLiant DL760 kiszolgálóból állt. Az elért eredmény ismételten igazolta a ProLiant DL760 platformok nagyvállalati kategóriájú teljesítményszintjét, méretezhetőségét és befektetésvédelmi jellemzőit, továbbá jól érzékelteti, milyen elkötelezetten törekszik a Compaq az ügyfelei üzleti reagáló-képességét gyorsító illetve folyamatos működését támogató, csúcsminőségű informatikai megoldások kifejlesztésére. A témáról a Compaq honlapján olvasható bővebb tájékoztatás, az alábbi címen:

http://www.compaq.com/products/servers/benchmarks/index.html

Háttérinformációk a cégről
Az 1982-ben alakult Compaq Computer Corporation (Compaq) vezető szerepet tölt be a világpiacon a vállalati technológiák és megoldások biztosításában. A Compaq hardverek, szoftverek, megoldások és szolgáltatások, köztük a szakma élvonalába tartozó vállalati tárolási és számítástechnikai megoldások, üzletileg kritikus hibatűrő megoldások, kommunikációs termékek, valamint hordozható személyi számítógépek tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, amelyeket több mint 200 országban értékesítenek. A Compaqról, termékeiről és szolgáltatásairól a www.compaq.com címen található bővebb információ.
A Compaq és a Compaq logó a Compaq Information Technologies Group, L.P. védjegye. A cikkben említett terméknevek a hozzájuk tartozó cégek védjegye és/vagy bejegyzett védjegye lehet. Ez a sajtóközlemény a jelenlegi várakozásokon alapuló előretekintő kijelentéseket is tartalmazhat, amelyek számos bizonytalansági tényezőt foglalnak magukba. A potenciális kockázatok és bizonytalansági tényezők, amelyek a tényleges eredmények lényeges eltéréseit okozhatják, a következők: romló világgazdasági feltételek, éleződő verseny és árnyomás, átszervezési intézkedésekből és a Compaq megoldásokkal kapcsolatos üzleti modelljének késedelmes bővítéséből adódó zavarok. E tényezőkről és a Compaq pénzügyi eredményeire esetleg kiható további tényezőkről további információk a Compaq Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott beadványaiban, köztük a 10-K nyomtatványon benyújtott legutóbbi éves jelentésben, valamint a 10-Q nyomtatványon benyújtott legutóbbi negyedéves jelentésben találhatók.

További információ:

Mezriczky László
Laszlo.mezriczky@compaq.com
Tel: 458-4566
Flesch Dóra
Dora.flesch@compaq.com
Tel: 458-5454

Ajánlott videó

Olvasói sztorik