Belföld

Focus Night&Day: A hosszútávú biztonság

A CIBA Vision által kifejlesztett Focus Night&Day kontaktlencse 30 napos, biztonságos éjjel-nappali használatot tesz lehetővé. A korábbi hasonló lencsékkel szemben ugyanis a Focus Night&Day egyedülálló, úgynevezett Lotrafilcon A" nevű alapanyaga nagymértékben átengedi az oxigént, így megakadályozva az ennek hiányában kialakuló káros, és az egészségre ártalmas mellékhatásokat, kellemetlen tüneteket.

Köztudott, hogy szervezetünkben nemcsak a tüdőnknek van szüksége oxigénre a megfelelő működéshez, hanem – többek között – a szemünknek is. A szem vérerei ugyanis nem szállítanak elegendő oxigént a szaruhártyára, ezért azt a külvilágból kell pótolni. A kontaktlencsék hosszú távon való használatának fő akadálya ezidáig az oxigén-áteresztés nem megfelelő mennyisége volt.
A Focus Night&Day használatával ez a probléma most mindörökre megoldódott a kontaktlencse-viselők számára.

A CIBA Vision, több évtizedes kutatómunka eredményeként fejlesztette ki a speciális Lotrafilcon A” anyagú Focus Night&Day kontaktlencsét, amely – nemzetközi klinikai vizsgálatok által igazoltan – probléma nélkül hordható folyamatosan, 30 napon keresztül. A Focus Night&Day hihetetlenül magas oxigénáteresztő képességgel rendelkezik: míg az egyéb lágy lencsék oxigénáteresztő képessége csupán 25-35 Dk/t, és a Balafilcon alapanyagúaké is csak 110 Dk/t, addig a Lotrafilcon A -ból készült Focus Night&Day 175 Dk/t mennyiségű oxigént enged át a szaruhártyára.
Ez a jelenleg kapható legmagasabb értéket jelentő termék a világon!
Vagyis a hagyományos lencséknél körülbelül 6-szor, a Balafilcon alapanyagúaknál másfélszer több oxigént juttat a kontaklencsét viselők szemébe.
A Dk/t mérőszámot a világhírű és a szakma által egyhangúan elfogadott Harvitt és Bonano-féle vizsgálat fogalmazta meg először a szem oxigén-áteresztő képességének jellemzésére. A szervezet számára egészségügyi határértéket jelentő biztonsági küszöböt az Ő, – számos klinikai vizsgálatra alapozott – 1998-ban publikált tudományos tanulmányuk 125Dk/t értékre helyezte. Erre az oxigénmennyiségre van szüksége a szemnek ahhoz, hogy a normális működés biztosítható legyen.

Kora reggel általában mindenki szaruhártya-duzzanattal ébred. Ennek normál állapota 2,5%. A hagyományos lencsékkel, meghosszabbított viselés esetén ez az érték felmegy egészen 8,6%-10%-ig. A Focus Night&Day használatával viszont a normál, 2,5%-os állapot áll be. Ez a mérőszám egyértelműen mutatja, hogy ez a lencse a szemünk működéséhez szükséges oxigénmennyiséget alvás közben is átengedi, ezért a folyamatos, 30 napig tartó viselés során is megőrzi szaruhártyánk egészséges állapotát. A Focus Night&Day használata esetén ugyanis a a szem szaruhártya duzzanata 2,5%-os, ami pontosan megfelel a normál, vagyis a lencse nélküli állapotnak.

A kontaktlencse viselők jó része – nem teljesen alaptalanul – tart a szem fertőzéses megbetegedésétől. A kontaktlencse viseléssel együtt járó mindennapos reggeli és esti ki- és behelyezés során kórokozó baktériumok kerülhetnek a szembe a külvilágból, vagy akár a kezünkről, kellemetlen, gyulladásos panaszokat okozva. A Focus Night&Day használatával viszont csak havi két alkalommal nyúlunk a szemünkhöz, ezért a szembetegségek kialakulásának kockázata a töredékére csökken. Nem mellékesen jelentősen spórolhatunk a fertőtlenítő folyadékok, lemosók, gyulladáscsökkentő cseppek árán is.

Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy a CIBA Vision által kifejlesztett úttörő jelentőségű Focus Night&Day kontaktlencse biztonságos, hosszú távú és kényelmes megoldást kínál a gyengén látók számára Magyarországon is.

További információért kérjük keresse fel Honlapjainkat, a http://www.novartis.com- ot, a http://www.cibavision.com -ot, illetve a http://www.cibavision.hu -t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik