Belföld

Filmajánló – Betépve: A kokó kiütéssel győz

Egy film Johnny Depp-pel a drogbizniszről mindenkinek bejön. Depp a kultikus sztárok élmezőnyében helyezkedik el, amit hiteles előéletének, hihetetlen átváltozóképességének és természetes profizmusának köszönhet.

Filmajánló – Betépve: A kokó kiütéssel győz 1A Betépve ráadásul olyan film, amelyben fontos a sztori, de legalább ilyen fontos egy veszélyes, izgató és extrém helyzeteket kínáló kulissza is. Az sem baj, ha nem igaz, illetve: nem így igaz.

George Jung (Depp) a hetvenes években az úri közönség legfőbb kokain-ellátója volt. Az ő minőségi áruját használta kedvtelésből, unalomból, beszariságból vagy csak úgy szinten- és miheztartás végett mindenki, aki számára a valóság már nem volt elég érdekes. Jung üzleti partnerei között az egyik oldalon a 40 milliárd dolláros vagyont gyűjtött, 1990-ben likvidált, kolumbiai drogbárót, Pablo Escobart jegyezték, a többiek benne vannak a rock- és filmévkönyvekben, meg a halottkémek nyilvántartásában. A további tíz és fél millió rendszeres kokainfogyasztó már nem annyira érdekes.

Filmajánló – Betépve: A kokó kiütéssel győz 2A Betépve arról a hozzáférhetetlen világról szól, amelynek bennfentessége a lapok társasági rovataiból és a bárki által hozzáférhető filmekből egyaránt meg- és félreismerhető. Ted Demme módszere semmiben nem különbözik a mozikból korábban megismert, nem egyszer ámulatot és függőséget okozó filmekétől. Van egy fickó, aki a vagyonát és a vesztét a kábítószernek köszönheti. Mutass meg egy társaságot, amelynek tagjai kiszolgáltatottságukban tökéletes kiszolgálásra vágynak, és ehhez van elég pénzük. Vonj be szereplőket (Penélope Cruz, Franka Potente, Ray Liotta) és az élvezet teljes lesz. A Betépve szórakoztató, ám nem megrázkódtatásmentes utazás a Pokolba egy olyan járattal, amelyre mindenki fel akar férni, pedig már minden jegy elkelt.

Betépve — Blow, 2001 — Színes, amerikai film, 124 perc — Rendező: Ted Demme, operatőr: Ellen Kuras — Főszereplők: Johnny Depp, Penélope Cruz, Franka Potente — Forgalmazza a Kinowelt Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik