Belföld

Anne Mulcahy-t nevezték ki a Xerox vezérigazgatójának

A Xerox Corporation Igazgatótanácsa augusztus 1-i hatállyal Anne M. Mulcahy-t - a korábbi elnök-ügyvezetőt - nevezte ki elnök-vezérigazgatóvá.

A Xerox Corporation Igazgatótanácsa augusztus 1-i hatállyal Anne M. Mulcahy-t – a korábbi elnök-ügyvezetőt – nevezte ki elnök-vezérigazgatóvá. Mulcahy – a korábbi gazdasági igazgató – Paul A. Allaire-t követi a vezérigazgatói székben. Allaire az Igazgatótanács elnöke marad az év végén esedékes nyugdíjazásáig.

“Ez a szerepátadás megfelel az Igazgatótanács azon terveinek, amelyeket múlt évben alakított ki, amikor én vezérigazgatóként visszatértem, Anne-t pedig kinevezték gazdasági igazgatóvá” – mondta Allaire. “A terv a vezetés fokozatos átadását irányozta elő, amely szerint Anne akkor lesz vezérigazgató, amikor az Igazgatótanács már meggyőződött a Xerox felemelkedését biztosító fordulat tényleges végrehajtásáról. Világos, hogy ez a követelmény megvalósult. Anne vezette azt a jelentős folyamatot, amelynek során a Xerox továbbfejlesztette a társaság fő tevékenységeit és helyreállította pénzügyi erejét. Ő egy bevált, dinamikus vezető, aki ismeri a Xerox üzleti vállalkozásait és tiszteletben tartja értékeinket, miközben szívesen fogadja a változásokat és várakozással tekint a jövőbe. Ez olyan ritka kombináció, amely biztosítani fogja a Xerox további növekedését és sikerét.”

Gazdasági igazgatóként Mulcahy a társaság felemelkedését célzó stratégia azon részének kidolgozásán és végrehajtásán dolgozott, amelynek célja a költségek csökkentése és a Xerox fő növekedési lehetőségeinek a kihasználása volt a nyomdaipari termékek, ill. a hálózati irodák piacának terén, aminek középpontjában a szín, a szolgáltatások és megoldások állnak. Mint azt a társaság bevételének bejelentése kapcsán megtudtuk, a Xerox üzemelési körülmények javítására való összpontosítása egy erős második negyedévet eredményezett az üzemi tevékenységekből származó bevételek tekintetében, ami főként a költségcsökkentéseknek, a készletforgási sebesség javulásának és a bruttó árrés stabilizációjának köszönhető.

“A Xerox munkatársai az óriási kihívások ellenére világszerte lenyűgöző előrelépést értek el egy merész és céltudatos felemelkedési stratégia megvalósításában” – mondta Mulcahy. “A Xerox vezérigazgatójaként készen állok arra és kitűntetésnek érzem, hogy olyan elszánt munkatársak csapatát vezessem, akik a társaság sikeres felemelkedésére ugyanolyan élesen koncentrálnak és kötelezik el magukat, mint én magam, hogy azt a digitális korszak realitásaihoz igazítsák és visszahelyezzék a Xeroxot a növekedési pályára.”

A 48 éves Mulcahy, aki augusztus 1-én vette át új feladatait, huszonöt éves pályafutását a Xeroxnál üzletkötőként kezdte és fokozatosan vállalt egyre felelősebb vezetési ill. ügyvezetői beosztásokat, többek kötött személyzeti vezetőként és a Xerox általános piaci szegmenséért felelős elnökként.

Allaire, aki 63 éves, 1966-ban került a Xeroxhoz Rochester-ben (N.Y.) pénzügyi elemzőként. Mielőtt elnök-vezérigazgató lett volna, a Rank Xeroxnál – mostani Xerox Europe – volt elnök, személyzeti vezető és ügyvezető igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik