Belföld

Az adatkommunikációs piac 40 százaléka az alternatívoké

Az alternatív távközlési szolgáltatók komoly versenyt támasztanak a Matávnak a rohamléptekben bővülő adatkommunikációs piacon, övék a torta kétötöde - derül ki a BellResearch és a Think Consulting közösen készített Infokommunikációs Jelentéséből.

Az adatkommunikációs piac 40 százaléka az alternatívoké 1A Magyar Infokommunikációs Jelentés az erősen konvergáló hazai telekommunikációs, informatikai és internetes piacról szolgáltat alapinformációkat – olyan tartalmat, amelyet a távközléssel, IT-vel foglalkozó döntéshozók mindennapi munkájuk során kézikönyvként tudnak hasznosítani.

Tükröm tükrömKattintson ide

, és nézze meg, hogy cége benne van-e a jelentésben!

Az elemzés adatai szerint a hazai 10 fő feletti vállalatok potenciálisan mintegy 50 ezer olyan telephellyel rendelkeznek, amelyek között adatkommunikációs kapcsolat létesíthető, nem beszélve arról a további 20 ezer egyetlen telephellyel rendelkező cégről, amelyek anyavállalatukkal, partnereikkel, bankjukkal vagy költségvetési szervekkel kapcsolatot létesíthetnek. Mindeddig a több telephellyel rendelkező vállalatok 22 százaléka épített ki adatátviteli kapcsolatot kirendeltségei között, amely a BellResearch kutatása szerint 2340 vállalati ügyfelet jelent.

Itt is a vonalas az első

Az adatkommunikációs piac 40 százaléka az alternatívoké 2Az elemzésból kiderül, hogy a vállalatok adatátviteli gyakorlatában még ma is a legelterjedtebb üzleti kommunikációs megoldás az analóg vonal modemmel. Ezt a technológiát a telephelyek közötti kommunikációban az adatátvitelt folytató cégek 41 százaléka veszi igénybe.

Az utóbbi 1-2 év viharos sebességű penetráció növekedésének köszönhetően a digitális vonalak már aktívan beépültek a vállalatok üzleti kommunikációs gyakorlatába: a telephelyek között adatátviteli tevékenységet folytató cégek 32 százaléka ISDN-t alkalmaz.

A harmadik leggyakrabban használt adatátviteli megoldás a bérelt vonal: a telephelyek között adatátviteli kapcsolatot létesített cégek 35 százaléka használja. Fontos megjegyezni, hogy a kapcsolatok nem a nyilvános internet elérésére, hanem a telephelyek közötti adatkommunikációra vonatkoznak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik