Belföld

Filmajánló – Fűbenjáró bűn

A cornwalli tengerparton élő Grace Trevethan idilli élete egy nap fenekestől felfordul. Váratlanul elhunyt férje után csak egy volt szerető és egyre sokasodó adósság maradt.

Filmajánló – Fűbenjáró bűn 1Grace-t egyre romló kilátásai, valamint a tény, hogy elvesztheti gyönyörű házát, arra késztetik, hogy kertészkedő kezeit munkára fogja. Nehéz időkben bizony keserves döntések születnek: Matthew – az immáron munkanélkülivé vált kertész – bíztatására Grace díjnyertes orchideáit marihuánára cseréli. Édenkertre emlékeztető üvegházát átalakítják valamivé, amitől azt remélik, ez lesz megmentőjük és aranybányájuk. Legyen akármilyen értékes is a marihuána, mégsem az a fajta valuta, amelyet a bank is elfogad. Így aztán Grace kénytelen elhagyni biztonságot adó cornwalli faluját, hogy “termékét” London Notting Hill negyedének fenyegető alvilágában adja el. Újdonsült vállalkozására azonban gengszterek, pénzbeszedők, és a nyomukban megjelenő rendőrség okozta gondok nehezednek.

Grace Trevethan, a helyi közösség megbecsült és oszlopos tagja drogkereskedő lesz? Csak nem! Nigel Cole harsányan jókedvű, szívet melengető komédiáját, középpontjában Brenda Blethyn (Titkok és hazugságok, Little Voice) kiváló játékával, Britannia leglátványosabb tájain forgatták.

A film 2000-ben a Sundance Filmfesztivál közönségdíját nyerte el.

Feliratos, angol vígjáték

Szereplők: Brenda Blethyn, Craig Ferguson

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik