Belföld

Újra az utakon: Európában a Jim Beam Diner

A már-már Amerika jelképének számító Jim Beam Bourbon whiskey nagyszerű amerikai hagyományt honosít meg idén augusztusban Magyarország útjain. A Jim Beam játéksorozatába bekapcsolódó igaz barátok 10 000 dolláros (3 millió forint) készpénznyereményért versenghetnek, amikor air-hockeyban (Tájfun) összemérik erejüket.

A négy fős csapatok a helyi rádiók Jim Beam Tájfun játékában vívhatják ki a részvétel jogát. A hét magyarországi várost, (Siófok, Pécs, Győr, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Budapest) sorra látogató Jim Beam Diner és Tájfun játék olyan programot ígér, amelynek hangulata a Las Vegas-i kaszinók izgalmát és csillogását idézi.

A XXI. század stílusához igazított amerikai hagyományra épülő játék várhatóan nagy sikert arat majd a Jim Beam rajongóinak körében. Hogy miért kötődik a diner – azaz a gyakran kiselejtezett vasúti kocsikban berendezett olcsó út menti étkezde – oly szorosan az Egyesült Államokhoz? Hamarosan kiderül.

ÚJRA AZ UTAKON
A diner, amely kezdetben lóvontatta kocsi volt, a huszadik században bukkant fel a vasúti szerelvények között. A XXI. században azonban a Jim Beam ismét a közúti forgalomban jelenik meg a dinerrel. A Jim Beam Diner megőrizte a vasúti étkezőkocsi jellegzetes, áramvonalas alakját, amely azonnal szembetűnik az európai utakon.

AMERIKAI ÉRZÉS
A diner alumíniumfalai hagyományos amerikai játékok és jellegzetességek világát rejtik: pool biliárd, pinball gépek, kosárlabda-palánk és egy elektromos air hockey asztal. A fődíjért versenybe szálló négy igaz barát air hockeyban (Tájfun) méri össze erejét a 10 ezer dolláros fődíjért.

A kockás padló, a fényes bárpult a bárszékekkel és a króm-rozsdamentes acél design egyértelműen a klasszikus amerikai dinerek – a road movie-k és az ötvenes évekbeli tinisztárok – emlékét idézi.

A DINER NÉPSZERŰSÉGE
Sok egyéb amerikai hagyomány mellett a diner is nosztalgikus érzéseket kelt az Újhaza lakóiban. A The Fog City Diner Cookbook szerzője, Bill Higgins így foglalta össze a diner jellemzőit:

“A dinereket mindenki szereti. Hogy miért?(…) Mert otthonosak. Mert amerikaiak. Ráadásul színesek, csillogóak és jó szórakozást ígérnek.”

LAS VEGAS-TÓL EURÓPÁIG
Ha az amerikai diner valóban ezt nyújtja, a Jim Beam Diner biztosan megfelel majd az európai közönség várakozásainak is. Játék közben a Jim Beam konferansziéi a Las Vegas-i showvilág hangulatából adnak ízelítőt a versenyzők és a nézőközönség számára.

A Jim Beam Diner hamarosan Magyarország területére ér. Ideje tehát összeállítani a csapatot, amely versenybe szállhat a 10 000 dolláros főnyereményért. Valamennyi igaz barátnak a közönség soraiban a helye, hogy szurkoljon a versenyzőknek és a nyári melegben megigyon néhány pohár hűsítő valódi Jim Beam Kentucky bourbont az izgalomra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik