Belföld

RR-XR320 kompakt diktafon

A jövő memóriatechnológiája már a diktafonok világát is forradalmasítja. RR-XR320 típusszám alatt a Panasonic az elsők közt készül memóriakártyával működő IC-hangfelvevő bevezetésére.

RR-XR320 kompakt diktafon
Az SD-kártya garancia a digitális kompatibilitásra

A kategória legkisebb modellje (2001. januári adat) SD-memóriakártyára rögzíti a hangot. LP (Long Play) üzemmódban ez a 16 megabájtos kártya akár 150 perc hosszúságú hanganyag tárolására is képes. A HQ (High Quality) üzemmódban alkalmazott 16 kilohertzes mintavételi frekvencia kiváló hangminőséget biztosít. A csomagban található SD Voice Editor PC-program segítségével a felvételek számítógéppel is feldolgozhatók.

Az audio-, video- és számítógépes alkalmazások univerzális adathordozójaként ismert SD-memóriakártyák nem nagyobbak egy postabélyegnél, ám apró méretük kimagasló teljesítménnyel párosul. A mobil használatra tervezett RR-XR320 kompakt kialakítása (47,5 x 91 x 13 milliméter) elsősorban ezeknek a kártyáknak köszönhető. LP üzemmódban a tartozékként szállított 16 megabájtos SD-memóriakártya mintegy 2,5 órányi hanganyag rögzítésére képes. További SD-memóriakártyákkal (vagy multimédia-kártyákkal) ez a kapacitás igény szerint tovább bővíthető. A 11 órás üzemidőt biztosító elemekkel működő új Panasonic IC-hangfelvevő ideális megoldást kínál az előadások, a hosszú konferenciák, illetve a hagyományos hangos emlékeztetők felvételére.

Az eszköz három hangrögzítési üzemmóddal (HQ, normál és LP) rendelkezik. Kilenc digitális mappájának mindegyikében 99, névvel ellátott hangfájl tárolható. Az Intro Scan funkció segítségével a tárolt anyagok másodpercek alatt előhívhatók és a közvetlen hozzáférésű SD-memóriakártyáról azonnal (vagyis hosszadalmas visszacsévélés nélkül) lejátszhatók. A felhasználó külön kapcsoló segítségével választhat a normál sebességet mintegy 25 százalékkal csökkentő, illetve növelő lassú és gyors lejátszás között. A rögzítés és a lejátszás szükség esetén beépített időjelző használatával is szabályozható. A kétsoros mátrix LCD-kijelző segítségével könnyen elvégezhető a beállítás, ellenőrizhető a felvevőszint és a hátralévő rögzítési idő.

A csomaghoz tartozó SD Voice Editor és az opcionális USB-író/olvasó révén az adatok további feldolgozás céljából egyszerűen PC-re tölthetők. Így a felhasználó számítógépén igény szerint feldarabolhatja a rögzített fájlokat, törölheti a felesleges részeket, és tetszőleges néven elmentheti az anyagokat a kiválasztott mappába. A felvételeket .wav fájllá alakítva elektronikus levélhez csatolhatja vagy akár beszédfelismerő programmal is feldolgozhatja hanganyagait. (Ez utóbbi szoftver nem része az SD Voice Editor-nak.) Sokoldalú jellemzői ideális partnerré teszik az új hangfelvevőt a digitális hálózatok korszakában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik