Belföld

Macskák – Margitszigeti Szabadtéri Színpad, péntek-szombat-vasárnap

A Macskákat, T. S. Eliot és A. L. Webber világhírű musicaljét 1983. március 25-én mutatta be a Madách Színház Haumann Péter, Almási Éva, Kishonti Ildikó, Hűvösvölgyi Ildikó, Kiss Mari, Bencze Ilona, Gyabronka József, Cseke Péter, Szerednyey Béla, Tímár Béla és mások előadásában, Szirtes Tamás és Seregi László rendezésében, illetve koreográfiájával.

Macskák – Margitszigeti Szabadtéri Színpad, péntek-szombat-vasárnap 1A darab ezzel a szereposztással közel 500 előadást ért meg, majd mások vették át a főbb szerepeket. A táncosok 1989-től a Madách Tánckar tagjai közül kerülnek ki.

Tavaly a Macskák 1000. előadását ünnepelhette a társulat, az évad végére pedig eljutottak az 1060. előadáshoz. S mivel a produkció mindig telt házzal megy, eddig egymillió néző láthatta. A musical magyar változata eljutott már Szegedre, Szolnokra, de játszották az olaszországi Bergamóban és Trentóban is. E páratlan sikerszériát látva a Music Mix Jegyiroda vezetői úgy gondolták, ez a valóban világszínvonalú produkció a Madáchnál nagyobb befogadóképességű, szabadtéri helyszínen is zsúfolt házat vonzana. Így kerül színre a Margitszigeten június 29-én és — mivel akkora volt az előzetes érdeklődés — 30-án. Ezen a nyáron a világon három helyen lehet megnézni a Macskákat: Londonban, Stuttgartban és Budapesten.

Szereplők: Dunai Tamás, Hirtling István, Bencze Ilona, Nyári Szilvia, Póka Balázs, Ambrus Ákos, Kautzky Armand/Barát Attila György, Kökényessy Ági, Gallusz Nikolett, Ladinek Judit, Csutka István/Barát Attila György, Veress Zsuzsa, Weil Róbert, Laklóth Aladár

Kezdés: 20.30 Esőnap: július 2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik