Belföld

Forradalmian új megoldást mutatott be az Euronet Rt. a sávszélesség szolgáltatás területén

Az újdonság bemutatására június 14-én került sor a Corinthia Aquincum Hotelben. A szakmai napon a távközlés szolgáltatók teljes köre képviseltette magát.

Az Euronet Rt által bemutatott, amerikai net.com fejlesztés, a Service Creation Management megoldás egy olyan új, innovatív technológia, amely a szélessávú szolgáltatások világát forradalmasítja. Bevezetésével nyer az előfizető, aki azért a sávszélességért fizet, amit valóban használ, és nyer a szolgáltató, hiszen a lehető legoptimálisabban, rugalmasan értékesíti átviteli hálózatának szabad kapacitásait.

A rendszer lényege, hogy a különféle, az alap-hozzáférésénél lényegesen nagyobb sávszélességet igénylő szolgáltatásokhoz az ügyfél maga, akár közvetlenül a tartalomszolgáltató Web portálján keresztül, azonnali hatállyal beállíthatja a kért sávszélességet, kikerülve a köztes lépcsőket.
A dinamikus, időarányos számlázás – szemben a hagyományos, “kézi vezérlésű”, hosszú idejű, csaknem “bebetonozott” szerződésekre alapozott jelenleg uralkodó rendszerrel – csak a tényleges igénybevételt fizetteti meg, így a felhasználó olyan ígéretes, új szolgáltatásokba is “belekóstolhat”, amelyeket egy hosszúidejű, tartós előfizetés induláskor nem kockáztatna meg. Az új rendszer ilyen módon feloldja azt az “ördögi kört”, amely befagyasztja a szolgáltatások kínálatának növekedését a szűk hozzáférés korlátai miatt.

A Net.com SCREAM hardver és szoftver platformja világelső a kínált nyitott és elosztott architektúra tekintetében. ATM és IP technológiát egyaránt támogató intelligens peremhálózati eszközei fel vannak szerelve mindazzal a tudással, amivel a jelenlegi konkurens gyártmányok, de nagy előnyük azokkal szemben, hogy a vezérlő intelligencia a kapcsológépektől különválasztva SUN/Solaris platformon jelenik meg, ráadásul nyitott és jól definiált szoftverinterfészeken keresztül egyedi igényeknek megfelelően programozható. Rugalmassága és újszerűsége mellett megvan az az előnyös tulajdonsága is, hogy kompatibilitási problémák nélkül illeszthető be a jelenleg használt hálózati eszközök közé is.

Ez a fajta nyitott, elosztott architektúra a távközlés világában korábban olyan sikeres változásokat indított el, mint a jelenlegi, összetett Call Centerek és Contact Centerek kialakulása az egyszerű alközpontokból, vagy az intelligens, teljesen automatizált, világméretű telefonhálózat létrejötte a No.7-es jelzésrendszernek köszönhetően.
Az Euronet Rt által kínált SCREAM rendszer remélhetően hasonló forradalmat indít majd el a szélessávú adatszolgáltatások terén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik