Belföld

A Pannontej Rt. és Veszprémtej Rt. sajt-bor párosító versenye a Magyar Borok Házával – Megszületettek a nyertesek

A Pannontej Rt. és a Veszprémtej Rt., valamint a Magyar Borok Háza közösen rendezte meg a Sajtokhoz illő borok versenyét 2001. április 25-26-án a Magyar Borok Házában.

A versenyre 28 termelő 89 borral 102 nevezést adott le. Magyarország legnevesebb pincészetei képviseltették magukat a megmérettetésen. Tegnap délután ünnepélyes keretek között adták át a díjakat a győztes borászoknak.
A borverseny a kiírás szerint 2 napos volt. Az első napon a borok kerültek górcső alá, egy országos borverseny keretei között. A bírálók nagy örömére kitűnő borokat neveztek a versenyre. A kiírás szerint a második napi, a sajtokhoz illő borok versenyére azok a borok jutottak tovább, amelyek ezüst- vagy aranyérmet nyertek az első napi megmérettetésen. A további bírálatok folyamán a bírák – sommelierek, gasztronómiai szakemberek, a Magyar Bor Akadémia tagjai – arról döntöttek, hogy a 8 sajt-kategóriában a nevezett borok milyen összhangban vannak a sajtokkal. A 7-8 fős zsűrik egymással megvitatva választották ki az adott sajthoz leginkább illő borokat.

Az ünnepélyes díjátadáson tegnap átvehették a választott sajtokhoz legjobban illő borok tulajdonosai a megérdemelt díjakat. Kategóriánként az első három helyezett részesült kitüntetésben és díjakban a Pannontej Rt., a Veszrémtej Rt., valamint a Magyar Borok Háza felajánlásával.

A verseny győztes borai:a mellékelt dokumentumban olvashatóak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik