Belföld

Ha nyár, akkor Balaton! Ha Balaton, akkor Coca-Cola Beach House!

Már ötödik alkalommal nyitja meg kapuit június 16-án a siófoki Coca-Cola Beach House és augusztus 20-ig várja vendégeit az aranyparti nagystrandon.

Ha nyár, akkor Balaton! Ha Balaton, akkor Coca-Cola Beach House! 1A rendezvénysorozat egy magyar ötlet alapján született 1997-ben, azzal a céllal, hogy életre keltse a reklámfilmek világát és a cég egész nyáron át működő szórakoztató központot létesítsen a magyar tenger, vagyis a Balaton legkedveltebb partszakaszán.

Ha nyár, akkor Balaton! Ha Balaton, akkor Coca-Cola Beach House! 2Ebben az évben a közel tízhetes rendezvény sok állandó elemet tartalmaz, de a szervezők újdonságokkal is bővítették a programokat. A parton felépül egy két méter mély medence és a stégre immár száraz lábbal is ki lehet jutni. Lesz búvár-, szörf-, vizilabda-oktatás, szinkronúszó, kajak rodeo és polo bemutató, fitnesz és aquaaerobik is, de gumimatrac és gumicsónak verseny, valamint vizibicikli akrobatika is. Új strandsportot is bevezetnek, a korfballt, amely leginkább a kosárlabdához hasonlítható, de a vízben játsszák. Vagyis, nem lehet pattogtatni a labdát, ezért a csapatjáték még fontosabb. A Brazíliából származó Capoeira pedig egy harci tánc, amely mindenki számára követhető és elsajátítható küzdő, illetve akrobatikus elemeket vegyít. Az iskolákat osztálykirándulásokra invitálják ide és a testi, szellemi fogyatékos, illetve szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek is külön napot szerveznek. Az idei nyár sem múlhat el Coca-Cola kupakjáték nélkül, amelyen több, mint 5 millió nyeremény talál gazdára. A főnyeremény három balatonlellei apartman.

A mozgalmas nappalokat ezúttal is izgalmas éjszakák követik. A szerdai és szombati estéket összesen 16 együttes 20 koncertje teszi még teljesebbé. Ezek az ingyenes, élő koncertek immár elmaradhatatlan pillanatai nem csak a Coca-Cola Beach House-nak, hanem a magyar, nyári könnyűzenei életnek is. Minden évben vannak új fellépők és természetesen olyan együttesek is, akik visszatérő előadók a nagyszínpadon. Ők Somló Tamás, a Back II Black (június 20., szerda), a Ladánybene 27 (június 23., szombat), a Pa-Dö-Dö (június 30., szombat), a Cotton Club Singers, a Bon-Bon, Roy&Ádám, Ferenczy György, a Not For Sale, a Venus, a Tátrai Band, a Bikini és a TNT. Új fellépő lesz idén Friderika, aki Somló Tamás vendégeként lép a színpadra, a United (június 27., szerda) és a Heaven Street Seven. Csütörtökönként a Free magazin party-ja biztosítja a zenét és a szórakozást, péntek este pedig a Danubius Rádió DJ party-ja várja a bulizókat.

A Coca-Cola Beach House június 16-ától augusztus 20-ig minden nap 10-től 23 óráig van nyitva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik