Belföld

A Sun Microsystems változatlanul vezeti a Unix szerverek világpiacát mind a forgalom mind pedig a leszállított rendszerek számát tekintve

A Sun Microsystems, Inc tovább őrzi vezető helyét a UNIX(R) szerverek világpiacán mind az eladott rendszerekből származó bevétel, mind pedig azok számát tekintve az IDC legfrissebb, a 2001. év első negyedévéről készült jelentése alapján.

A Sun Microsystems, Inc tovább őrzi vezető helyét a UNIX(R) szerverek világpiacán mind az eladott rendszerekből származó bevétel, mind pedig azok számát tekintve az IDC legfrissebb, a 2001. év első negyedévéről készült jelentése alapján. A teljes szerverpiac kategóriái közül, a Sun átvette a vezetést a midrange, azaz a közepes kategóriájú szerverek tekintetében is: 19%-kal több rendszert eladva az előző év azonos időszakához képest, míg a második helyre visszacsúszott versenytárs 33%-kal kevesebb közepes kategóriájú gépet adott el, mint az előző év első negyedéves időszakában.

A UNIX piac tekintetében a Sun vezet mind a bevétel, mind pedig az eladott rendszerek számát tekintve úgy, hogy mindhárom – alsó (entry-level), közepes (midrange) és felső (high-end) – kategóriában egyenként is az első. A felső kategória tekintetében a Sun megtartotta vezető helyét az eladott rendszerek számát tekintve 48%-os, az abból származó bevételt tekintve pedig 41%-os piaci részesedéssel.

A teljes (nem csak UNIX) szerverpiacot illetően a Sun átvette a vezetést a közepes kategóriában a Hewlett-Packard-tól az eladott gépek számát tekintve mintegy 19%-os éves növekedést produkálva, mellyel a piaci szegmens 32%-ét tudhatja magáénak.

Ezekkel az eredményekkel a Sun immáron 16 negyedéve (4 éve) vezeti a UNIX szerverpiacot a leszállított gépek számában és 9 negyedéve, azaz több, mint két éve a bevétel tekintetében.

Röviden a Sun Microsystems, Inc.-ről

A Sun, a Sun Microsystems, a Sun logo, a Sun Enterprise, a Netra, a Solaris, és a “The Network Is The Computer” a Sun Microsystems, Inc. védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. Valamennyi SPARC védjegy felhasználása licenc alapján történt, és ezek a SPARC International, Inc. védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és egyéb országokban. A SPARC védjegyeket viselő termékek a Sun Microsystems, Inc. által kifejlesztett architektúrán alapulnak. A UNIX bejegyzett védjegy az Egyesült Államokban és más országokban, amelynek lincenszelése kizárólagosan az X/Open Company, Ltd.-en keresztül történik.

* Az összes piaci részesedésre vonatkozó növekedési adat az IDC 1999. naptári év 3. negyedévére és 2000. naptári év 3. negyedévére vonatkozó Server Tracker jelentéseinek összehasonlításából származik.

További információ:
Szkurka János
Sun Microsystems Magyarország
489 8900
janos.szkurka@hungary.sun.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik