Belföld

EuroWeb Voice+, IP alapú hang – és fax szolgáltatás

Az EuroWeb Rt., Magyarország egyik vezető, üzleti internet-szolgáltatója olyan Internet Protokoll alapú hang- és faxszolgáltatást dolgozott ki, mellyel a jelentős nemzetközi, mobil és belföldi távolsági hívást bonyolító cégek, távbeszélési költségeik akár 50%-át is megtakaríthatják.

A hagyományos telefonközpontok és a bérelt vonal csatlakoztatásával, a bérelt vonal az Internet használatán túl már telefonálásra is lehetőséget nyújt, és ezzel jelentős költségmegtakarítást tesz lehetővé.

Az így kialakított közvetlen kapcsolat az EuroWeb hálózata és az ügyfél alközpontja között lehetővé teszi, hogy a cégek a hagyományos telefonkészülékeikről, a szokásos módon tárcsázhassák a kívánt számot. A hívásoknak nincs kapcsolási díja, a számlázás pedig másodperc alapon történik. A hívott célállomástól függően a megtakarítás 15-50%-os lehet.

A távközlési költségek lényeges csökkentése mellett az EuroWeb Voice+ azt is lehetővé teszi, hogy a szolgáltatást igénybe vevő cégek pontosan ellenőrizhessék telefonos kiadásaikat. A rendszer minden fontos tudnivalót archivál: a hívás dátumát, idejét, a hívott országot, az állomás számát és a beszélgetés időtartamát másodpercre pontosan.

Csatlakozás az EuroWeb Voice+-hoz

Az EuroWeb Voice+ szolgáltatás használatához egy minimum 64 Kbps sávsélességű bérelt vonali internet-összeköttetés, valamint egy voice interface-szel ellátott eszköz (router), azaz hangátjáró szükséges. Az EuroWeb Voice+ szolgáltatás – amennyiben a cég már rendelkezik bérelt vonali internet-hozzáféréssel – egyszerűen integrálható.

A hangátjáró (gateway), az adott cég nem használatos fővonali (FXS), illetve mellékvonali (FXO) csatlakozóval rendelkező telefonalközpontjához vagy akár a hagyományos telefonkészülékekhez (FXS) csatlakoztatva átalakítja a hang- és faxüzeneteket Internet Protokoll alapú adatcsomagokká. Azokat így garantált minőségű, menedzselt bérelt vonalon továbbítja az ügyfélhez eső legközelebbi hasonló hangátjáróig, ahol az adat visszaalakul hang- illetve faxüzenetté és a hagyományos telefonhálózaton keresztül jut el a hívott félhez. A hangátvitel a H.323 ajánlásnak megfelelően történik.

Az EuroWeb Voice+ biztonságos, és nem jelent további internetes költséget

A hangátvitel számára a hangátjáró külön IP-címet kap, így az nem érinti az ügyfélnél már meglévő címzési struktúrát. Ezzel a megoldással az is biztosítható, hogy az adatforgalom után fizető ügyfelek esetében a hangcsomagok ne jelenjenek meg költségként a havi forgalomban.
Minden hívás megkezdésekor a kihelyezett eszköz azonosítja magát az előzőleg beprogramozott biztonsági információk segítségével, így kivédhető, hogy a szolgáltatást rosszhiszeműen harmadik fél is használni tudja.

Háttérinformáció az EuroWeb Rt.-ről

Az EuroWeb Internet Szolgáltató Rt. – Magyarország egyik vezető üzleti internetszolgáltatója, kezdetektől fogva az igényes vállalati felhasználók kiszolgálását tűzte ki céljául.
Cégünk az elmúlt években megalapozott üzleti tervek szerint, a folyamatosan megújuló és bővülő infrastruktúrára és állandóan bővülő szolgáltatási körünkre támaszkodva növekedett. 2000-ben megvásároltuk az Írisz Mulitmédia Kft-t, amely mikrohullámú, nagy sávszélességű Internet-hozzáférést szolgáltat, valamint az év elején a legnagyobb múltra visszatekintő magyar internetes portált, az Internettot is. Megbízható szolgáltatásainkat számos cég választotta, így a tavalyi évben csaknem 1,3 milliárd forint volt a bevételünk, és 370 millió forintos nyereséget sikerült realizálni. A további nyereséges működés érdekében jelentős energiákat fordítunk olyan innovatív megoldásokra, mint a vállalatok által nagy érdeklődéssel fogadott virtuális magánhálózatok, vagy a testre szabott internetmegoldások. A jövőbe mutató korszerű megoldások közül kiemelkedik cégünk új szolgáltatása, az EuroWeb Voice+”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik