Belföld

Mi lesz az IE – New York Brokerrel?

Pontatlannak bizonyultak azok péntek reggel szárnyra kapott híresztelések, amelyek szerint az IE - New York Broker rövidesen megszűnik, tevékenységét az anyabank veszi át.

Mi lesz az IE – New York Brokerrel? 1Más olyan bankokhoz hasonlóan, amelyek saját brókercéggel vannak jelen a piacon, az Inter-Európa Bank is szerves részévé teszi befektetési vállalkozásának szolgáltatásait, és azon munkálkodik, hogy egy univerzális piaci megjelenést alkosson magának, amely biztosítja klientúrájának a teljeskörű ügyintézést. Az átalakításokkal a társaság arra számít, hogy javítani tud hatékonyságán és általános költségcsökkenést érhet el. Az ötvözéssel páruzamosan tovább növelik a befektetési szolgáltatások színvonalát, szélesítik a termékpalettát, és ennek keretében adnak lehtőséget külföldi részvények adásvételére is. A már jól ismert a e-Broker elnevezésű honlap, amely az elektronikus üzletkötéseket szolgálja ki, szintén bővül, így ezen is elérhetővé válnak az új befektetési termékek és szolgáltatások.

Mi lesz az IE – New York Brokerrel? 2A Napi Online péntek reggel közölt információi szerint a hóvégi közgyűlésen a társaság arra készül, hogy szinte azonnal beolvad anyavállalatába, az Inter-Európa Bankba, így tevékenységi köre is egy szempillantás alatt a pénzintézet hatáskörébe kerül. A hírverésre reagálva a bank és brókercége közös sajtónyilatkozatban cáfolta a közzétett híreket, és bejelentette, hogy esedékes közgyűlésén tevékenységi körének listájáról csak a hitelnyújtást kívánja törölni. Tervüket azzal magyarázták, hogy a brókercég fokozatosan integrálódik a tulajdonos pénzintézetbe, és ez egy fontos eleme a teljes folyamatnak. Ezzel egyidőben a közgyűlésen várhatóan leszállítják az alaptőkét is. A lépéssel igazodnak majd ahhoz a tőkeszinthez, amelyet a hitelnyújtás nélküli működés megkövetel – olvasható a nyilatkozatban.

A Magyar Tőkepiacban megjelentetett közgyűlési értesítő szerint a társaság 2001. évi üzleti tervének elfogadása mellett, a székhely megváltoztatása is napirenden szerepel. Ezen kívül – minden bizonnyal a fentebb megemlített napirendi pontokból adódóan is – megváltoztatják az alapító okiratot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik