Belföld

Mérlegen a chello első féléve

A chello Broadband Magyarország sajtótájékoztatóján beszámolt magyarországi működésének első féléves eredményeiről és további céljairól.

A hazánkban 2000. novemberében indult chello szolgáltatási területeit dinamikusan fejlesztette és mára Budapesten 6 kerületben és Miskolc egész területén elérhető. A chello előfizetői bázisát az elmúlt hat hónapban jelentősen növelte. A fejlődés jelenlegi ütemével év végéig a szélessávú Internetezést biztosítók között a chello piacvezetővé válik Magyarországon.

A sajtótájékoztatón megjelent újságírók a helyszínen a speciálisan felszerelt chello buszban tesztelhették a szélessávú Internetezés előnyeit is.Hivatal Péter, a chello Broadband Magyarország ügyvezető igazgatója kijelentette: “A chello Broadband, mely a világ vezető szélessávú szolgáltatói közé tartozik, jelenleg világszerte 340.000 háztartásban üzemel. Közép-Kelet-Európában elsőként Magyarországon indítottuk el szolgáltatásunkat. A tavaly novemberi indulás óta dinamikusan növeltük hazai szolgáltatási területünket, Miskolcon folyamatosan terjeszkedtünk és Budapest további két kerületét is bevontuk szolgáltatási körünkbe. Ebben az évben elsősorban Budapest további kerületeit kívánjuk lefedni és növelni előfizetőink számát. Eddigi látványos eredményeink alapján bizton állíthatom, hogy év végéig piacvezetővé válunk a szélessávú szolgáltatók között.”

Lakatos Zsolt, a chello Broadband Magyarország marketingigazgatója hozzátette: “Most induló kampányunk célja, hogy a szolgáltatási területeinken élőket megismertessük a szélessávú Internet nyújtotta előnyökkel. Kéthetes rendezvény sorozatunk legfőbb attrakciója a chello busz, amely nemcsak azokat az országokat járta be Európában, ahol a chello jelen van, hanem szinte mindenütt megfordult a kontinensen. A chello busz az elkövetkező két hétben végigjárja Budapest érintett kerületeit és Miskolcot. A különböző helyszíneken természetesen mi is ott leszünk, hogy válaszoljunk az érdeklődők kérdéseire”
A marketingigazgató megerősítette, hogy a chello a tavaly elkezdett kedvezményes belépési akciót idén is folytatja, így a szolgáltatást megrendelőknek továbbra sem kell telepítési díjat fizetni.

Siklós András, a chello zárt portál tartalomfejlesztési igazgatója kiemelte:” A chello abban a tekintetben is piacvezető a hazai szélessávú hozzáférés területén, hogy szemben a hasonló szolgáltatást nyújtó cégekkel, itt az előfizetők értéknövelt szolgáltatásként olyan zárt portált használhatnak, mely magas színvonalú információs csatornák teljes skáláját nyújtja a hírektől kezdve a szórakozáson, kommunikáción keresztül az interaktív játékokig. A magyar chello portál változatos tartalmának biztosítéka cégünk együttműködése számos tartalomszolgáltatóval, köztük olyan neves cégekkel, mint az Amtel, a Port, a Netforum, a MediaStorm, a SPORT 1, a Supergamez, a WembleyTV, a Global Fashion Village, a Yack.com vagy az AtomFilms. Folyamatosan bővülő portálunkkal a hazai broadband tartalmak gyűjtőhelyévé kívánunk válni.”

Nagy Istvántól, a chello technikai hátteréért felelős igazgatójától megtudtuk: “A chello világviszonylatban jelentős, Európában pedig egyedülálló technológiai háttérrel rendelkezik. Az AORTA, – a chello saját globális IP gerinchálózata, melynek adatátviteli sebessége másodpercenként 2,5 Gb. – garantálja a hatalmas távolságok között az információ gyors és biztos áramlását. A chello rendelkezik Európa legnagyobb gyorsítótárával (cache-szerver) is. A technológia jelentős tartalékot biztosító kapacitása és gyorsasága lehetővé teszi a szolgáltatás dinamikus bővítését.”

A chello broadband 24 órás, nagysebességű Internetezést kínál 10 900 Ft-os fix havi díjért. Mivel a világhálóhoz kábelen át férnek hozzá az előfizetők, a telefonhasználatért nem kell fizetni. A szolgáltatás megrendelői egy e-mail címet és öt aliast, valamint 10 MB webtárhelyet kapnak saját honlapjuk elhelyezésére. A szélessávú kapcsolat a hagyományos modemes elérésnél sokkal gyorsabb adatátvitelt biztosít, maximum 512/128 kbit/s-os sávszélességet.

A chello broadband n.v.-ről
A chello broadband a világ egyik vezető szélessávú Internet-szolgáltatója, három kontinens összesen tíz országában van jelen. A chello broadband a United Pan-Europe Communications (UPC) leányvállalata. A chello kábelhálózat- és egyéb szélessávú hálózat-üzemeltetőknek nyújt szolgáltatást, és új generációs, 24 órás Internet elérést és szélessávú tartalmat kínál egyéni és üzleti előfizetőinek. Európában és Chilében kábelen keresztül biztosít Internet-hozzáférést. A chello 1999-ben elnyerte az ISP Forum “Legjobb Fogyasztói Internet-szolgáltató” díját, 2000-ben pedig a vállalatnak ítélték a Multichannel News International “Az üzletpolitika úttörője” díját. 2000. júniusában pedig a Time magazin a chello-t az első ötven európai high-tech vállalat közé sorolta.

További információ: Lakatos Zsolt, marketingigazgató, chello Broadband Magyarország, telefon: 456 9827; e-mail: zlakatos@chello.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik