Belföld

VIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Harmincezernél is több kötetet, köztük 300-400 újdonságot, valamint számos kulturális és szakmai programot kínál a Budapesti Kongresszusi Központban ma megnyíló, három napon át tartó VIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

VIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 1A lengyel irodalom tavalyi sikeres bemutatkozása után az idei könyvfesztivál fókuszában a kortárs cseh irodalom áll, jelen lesz Irma Obermannová és Jirí Kratochvil. Európában is újdonságként rendezik meg az Elsőkötetes Szerzők Európai Fesztiválját, melyen tizenegy ország ígéretes pályakezdője mutatkozik be az Esterházy Péter vezette kerekasztal-beszélgetésen. Első ízben találkozhatnak a magyar olvasók a délszláv irodalom képviselőivel, a GROUP’99 íróival. A záró napon adják át az Év Kiadója, az Év Könyvkereskedője, és a Budai-díjat. A könyvfesztiválra 500 forintos áron kapható belépőjegy, amely ebben az évben bármely könyves standnál levásárolható.

Ízelítő a programokból:

Péntek

16.30: Az IBBY az Év Gyerekkönyve Díjának átadása

17.00: Vujity Tvrtko dedikálja “12 pokoli történet” c. kötetét

Szombat

11.00: Czeizel Endre dedikálja a 315. standnál “Költők, titkok, géniuszok” c. kötetét

11.00: Popper Péter dedikál a 303. standnál

12.30: Havas Henrik dedikálja “12 érdekes ember” c. kötetét

Vasárnap

10.00: Viktor Pelevin, Oroszország jelenleg legnépszerűbb írója “Omon Ré” c. regényét mutatja be

11.00: Viktor Pelevin dedikálja “Generation P” c. kötetét

A “Lengyel íróportré-galéria” című kiállítás is a könyvfesztivál rendezvényeihez tartozik a VI. Kerületi, Nagymező utcai Lengyel Intézetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik