Belföld

Szerelemre hangolva – Kar-vaj újabb mestermunkája

Chow kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy feleségének viszonya van a mellettük lakó férfival. Tehetetlen dühében bosszút forral, kelepcébe csalja a szomszéd feleségét, így próbál visszavágni az őt ért sérelemért. Arra azonban nem számít, hogy ő maga is beleszeret a kiszemelt áldozatba.

Szerelemre hangolva – Kar-vaj újabb mestermunkája 1Chow kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy feleségének viszonya van a mellettük lakó férfival. Tehetetlen dühében bosszút forral, kelepcébe csalja a szomszéd feleségét, így próbál visszavágni az őt ért sérelemért. Arra azonban nem számít, hogy ő maga is beleszeret a kiszemelt áldozatba. Lizhen rabul ejti a szívét, a titok pedig jobban mardossa, mint feleségének bűne. A társadalom szemében ő maga sem különb már asszonyánál, annak ellenére, hogy kapcsolatuk beteljesületlen marad, hiszen Chow elmenekül érzései elől. A titok így belülről égeti háborgó lelkét, amelyet élő ember számára nem képes elmondani. Neki azonban mesélnie kell, így különös megoldást talál fájdalma enyhítésére.

A két szomszédos házaspár szerelmi négyszöge bármely kultúrában klasszikus alaptörténet lehetne. Vong Kar-vaj filmje azonban több ennél, igazi műalkotás. A végtelenül lassan csordogáló történet minden egyes perce gondosan kimunkált mestermű, szellemisége és értékrendje azonban csak a keleti kultúrában emészthető. Azok számára, akik fogékonyak és nyitottak a hasonló filmek iránt, kétségkívül emlékezetes, lenyűgöző erejű a Csungking-expressz rendezőjének több fesztiválon (Cannes, Európa-filmdíj) is díjazott alkotása.

In The Mood For Love, 2000. Színes, hongkongi film, 97 perc.

Rendező: Vong Kar-vaj, operatőr: Christopher Doyle, Mark Li Ping Bing. Főszereplők: Maggie Cseung Man-juk, Tony Leung Csiu-vaj.

Forgalmazza a Budapest Film.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik