Belföld

Figyelő Építészeti Pályázat 2000

Figyelő Építészeti Pályázat 2000 1A Figyelő idén második alkalommal hirdeti meg építészeti pályázatát. A pályázattal célunk az építész szakma és a gazdasági szféra közelítése. Azokat a gazdaságos, funkciójuknak megfelelő, üzleti kihívásokra választ adó épületeket keressük, melyek ugyanakkor esztétikailag és építészetileg is kiválóak.

Figyelő Építészeti Pályázat 1999Olvassa el a Figyelő mellékletében, hogy tavaly melyik épület nyerte el a díjat! Részletek >>

Az ingatlanberuházás összetett tevékenysége fellendíti a gazdaságot és sikeres tervezés esetén komoly építészeti értéket teremthet, így az ország kulturális gazdagodását is elősegíti.

Mind az építészek mind az építtetők előtt komoly kihívások állnak: az építészeknek egyre többet kell tudniuk a funkcionális igények újszerű kielégítéséről és a gazdasági szempontokról, a gazdaságot befolyásoló építtetőknek pedig fel kell figyelniük arra, hogy a kiemelkedő építészeti alkotások hozzáadott értéket nyújtanak, így növelik az épület iránti érdeklődést és kedvezőbb megtérülést biztosítanak.

• Kategóriák:

3 kategóriában hirdetjük meg a pályázatot:

1. Kategória: Irodaházak és igazgatási épületek, melyek átadása 2000. január 1. és 2000. december 31. között megkezdődött.

2. Kategória: Egyéb üzleti célú épületek, melyek átadása 1999. január 1. és 2000. december 31. között megkezdődött. (Ide tartoznak: különálló üzletek, üzletházak, szállodák, vendéglátó egységek, stb)

3. Kategória: Nagy ingatlanfejlesztési projektek, melyek átadása 1999. január 1. és 2000 december 31. között megkezdődött. (Ide tartoznak az üzletközpontok, nagyáruházak, nagyobb piacok stb.)

Figyelő Építészeti Pályázat 2000 2• Az elbírálás szempontja:

A pályázat során azokat az épületeket díjazzuk, melyek mind építészeti mind gazdasági szempontból példaértékűek valamint funkcionális és technikai igényeknek is megfelelnek.

• Zsűrizés:

A beérkezett pályázatokat a gazdasági szakemberekből és építészekből álló zsűri bírálja el. A zsűri elnöke: Kaszás Károly DLA. A zsűri tagjai: a szponzorok, a Magyar Építészek Szövetségének és a Magyar Építész Kamara képviselői, az Atrium és az Office magazin képviselői, a Figyelő főszerkesztője.

A pályázati kiírás és a zsűrizés a Magyar Építészkamara Tervpályázati Szabályzatának szellemében történik.

• Díjazás:

A pályázat díjazására 2,5 millió forint áll rendelkezésre, melynek szétosztásáról a zsűri dönt, ezen felül a legjobb épületek a Figyelőben bemutatásra kerülnek

• Beadandó anyag:

A3 formátumú lapokon összefűzés nélkül, hátulján számozva.

A tervezők neve

A beruházó neve

A kivitelező neve

A megépült épület fotódokumentációja, külső-belső fotók (max. 6db), nyomdára alkalmas minőségben A3-A4 méretben.

A helyszínrajz a beépítéssel

Az eltérő alaprajzokról kicsinyített léptékkel ellátott rajzok

A megérthetőséghez szükséges metszet – mint előbb

Az épület homlokzati rajzai

Távlati kép vagy modellfotó

Műleírás kivonat az épület funkcióiról, építészeti megfontolásokról, szándékokról (max. 2 db A4-es lap)

Az épület működőképességét jellemző felszereltségről (fűtés, szellőzés, klíma, liftek száma, mozgássérültek közlekedése, természetes, mesterséges világítások módszereiről, a terület megoszthatóságáról, a bútorozásról stb.)

Csatolni kell a gazdaságosságára utaló mérőszámokat: bekerülési ár/m2

Bruttó szintterület, a hasznos és a kiszolgáló terület aránya

Bériroda esetén bérbeadási ár/m2

A dokumentációt dobozba helyezve (a lapok hátán számozva) kell beadni.

A beadás határideje: 2001. március 26.

Kérjük a pályázatokat a VNU Budapest Lapkiadó Rt. címére eljuttatni, és a borítékon feltüntetni “Figyelő Építészeti Díj 2000”

1037 Budapest, Bokor u. 15-19.

A pályázat elbírálása két héten belül történik, eredményhirdetés április 20-ig.

Figyelő Építészeti Pályázat 2000 3Főszponzor:

Figyelő Építészeti Pályázat 2000 4Támogató szponzor:

Figyelő Építészeti Pályázat 2000 5

Médiapartnereink:

Figyelő Építészeti Pályázat 2000 6

A tájékoztató hiteléül:

Kaszás Károly DLA

A zsűri elnöke

Merényi Miklós

Figyelő Főszerkesztője

Amennyiben bármilyen kérdése van, kérjük írjon a figyelo@vnubp.hu címre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik