Belföld

Tanulmányi szerződés minta

Tanulmányi szerződés

amely létrejött egyrészt a ……………………… (székhelye:………………………….) mint munkáltató, másrészről ……………………………… (lakcím: …………………….., szül. hely, idő:……………………….., anyja neve: ………………………) mint munkavállaló között, az alábbi feltételekkel:

1. A tanulmányok támogatása

A munkáltató és a munkavállaló a megállapodnak abban, hogy a munkáltató a jelen szerződésben foglaltak szerint támogatást nyújt a munkavállaló ……………………………………………………………….. (karán/szakán) …………………………. (tagozatán) 20.. …………….. hó … napján megkezdett, ………………. féléves tanulmányainak elvégzéséhez.

Erre tekintettel a munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a tanulmányok folytatása alatt a munkavállaló számára az alábbi támogatást biztosítja. A munkáltató által fizetett költségeket az alábbi módon megtéríti:

– tandíj (jelenleg ….Ft/félév, minden szeptember és február hó 15. napjáig, átutalással teljesítve)
– taneszközök vásárlásának költsége (havonta … Ft-ig, a bemutatott számlák ellenében, utólag)
– a saját gépkocsival utazás költsége (minden hónap végén, a bemutatott számlák ellenében, utólag)
– étkezési hozzájárulás (havonta …. Ft-ig, a bemutatott számlák ellenében, utólag)
– szállásköltség (havonta …. Ft-ig, a bemutatott számlák ellenében, utólag)
– a Főiskola által igazolt konzultációkon való részvétel tartamára fizetett távolléti díj (… Ft/nap)

2. Tanulmányi szabadidő

A munkáltató vállalja, hogy a tanulmányok folytatásához az alábbi szabadidőt biztosítja az alábbi díjazás szerint:

……………………………………….

3. A munkavállaló kötelezettségvállalása

A munkavállaló kötelezettséget vállal arra, hogy tanulmányi és vizsgakötelezettségének mindenkor a legjobb tudása szerint és időben eleget tesz, valamint a fenti képzésben szerezhetô képesítést legkésőbb 20… ……………. hó … napjáig megszerzi.
A munkáltató és a munkavállaló megállapodnak abban, hogy a tanulmányi okból megismételt félévek tartamára a munkáltató nem köteles az 1. pontban rögzített támogatások biztosítására. Az egészségügyi okból halasztott félévre a támogatás megilleti a munkavállalót.
A munkavállaló tanulmányai befejezését követôen az oklevelét annak kézhezvételét követő 8 munkanapon belül köteles bemutatni a munkáltatónak.
A munkavállaló kötelezettséget vállal arra, hogy a képzésben való részvételét követően, az oklevél megszerzésének napjától számított ….. (maximum 5) évig munkaviszonyát köteles fenntartani.

4. Munkakör- és munkabér-módosítás a képesítés megszerzése után

A munkáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a képesítés megszerzését követően a munkavállalót ………….. ( a jelen tanulmányi szerzôdés alapján megszerzett képzettségének megfelelô) munkakörben foglalkoztatja és havi bruttó munkabérét ennek megfelelően ……………….. Ft-ra emeli.

5. Szerződésszegés

A felek megállapodnak abban, hogy a munkavállaló részérôl szerzôdésszegésnek minôsül, ha az oklevelet legkésőbb 20… ….hó … napjáig nem szerzi meg, ha az intézmény elbocsátja, illetve amennyiben a 4. pontban meghatározott időtartamot nem tölti jogviszonyban a munkáltatónál.

6. Eljárás a munkaviszony közös megszüntetése esetén

A közös megegyezéssel történő megszüntetés esete – ha a felek a munkaviszony megszüntetéséről szóló megállapodásban másként nem állapodnak meg – a munkavállaló szerződésszegésének jogkövetkezményeit kell alkalmazni.

A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. tv. rendelkezései az irányadók.

Kelt: …………………., 20.. ……………….. hó … napján


_____________________
munkáltató

_____________________
munkavállaló

Ajánlott videó

Olvasói sztorik