Belföld

Teszt: Timeport 260

Új prémiumkategóriás mobiltelefont dobott a piacra a Motorola, Timeport 260 néven. Ez a Magyarországon kapható első GPRS telefonkészülék.

Teszt: Timeport 260 1A sorozat korábbi változataihoz hasonlóan háromsávos, tehát versenytársai között egyedülálló módon Európában és az Egyesült Államokban egyaránt használható készülék, az első GPRS telefonok közé tartozik. (Olvassa el korábbi írásunkat: A GPRS a kapuk előtt >>)

Megjelenése a GPRS-es szolgáltatások beindításán munkálkodó magyarországi operátoroknál néhány hónapon belül várható. Az új modell formája és szolgáltatásai jelzik, hogy az amerikai Motorola nem akar lemaradni a mobiltelefon-gyártók közötti, egyre élesebbé váló versenyben.

A Timeport 260 a szokásosnál nagyobb, két ikonsort megjelenítő kijelzőt kapott. Szolgáltatásai között a WAP-funkció éppen úgy megtalálható, mint a hangtárcsázás, illetve a rezgő hívásjelző. Emellett az új Timeport használója a digitális hangrögzítő segítségével 2,5 percnyi hangemlékeztetőt készíthet.

A készülék memóriája 100 telefonszám tárolását teszi lehetővé.

Az SMS üzenetek küldését megkönnyítő prediktív szövegbevitel lehetőségével kiegészített készülék személyi számítógépekkel, elektronikus naptárakkal egyaránt összekapcsolható.

A Motorola készülékek családjának adatátviteli lehetőségeit hamarosan tovább javítja majd az első bluetoothos mobiltelefonok idei bemutatkozása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik