Belföld

Adakozás – Ernst&Young

Az Ernst & Youngnál azt tartják fontosnak, hogy személyes kapcsolat alakuljon ki a támogató és a támogatott szervezet között, s egyetértsenek annak céljaival. “A kérelmek elbírálásánál sokat számít az is, hogy konkrét felhasználásra fordítsák a pénzt, ne a nagy kalapba kerüljön bele” – fejtette ki Majdik Zoltán marketingmenedzser, aki jó példaként említette a Magyar Business Leaders Fórum rendezvényeit, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Sportszövetségével szervezett csörgőlabda versenyt és a Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszövetségével tartott kerekes székes kosárlabda versenyt.

Ezeken a nevezési díjat befizető cégek dolgozói is csapatokat alkottak, s bekötött szemmel csörgőlabdáztak, illetőleg kerekes székben kosaraztak. A nevezési díj anyagi segítséget jelentett a két szövetségnek, a támogatók pedig jobban megismerték a kedvezményezettek életét.

Az Ernst & Young egyébként munkával is segít néhány nonprofit szervezetet – könyvvizsgálatot végez a számukra -, s eseti támogatásokat is nyújt. Heti 8-10 megkeresés érkezik a céghez, ezeket kéthavonta bírálja el az erre alakult bizottság. Nagyobb eséllyel indulnak azok a pályázatok, amelyek az oktatás, a kultúra vagy az egészségügy területére kérnek segítséget. Magánszemélyeket általában nem támogatnak, de ha ilyen kérés érkezik, a cég vezetői saját belátásuk szerint segíthetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik